Treceți la conținutul principal

Pricopanul, Țuțuiatul și copacu' aplecat


 În ultimele zile am bantuit Munții Măcin, cautand coarne. Pe care nu le-am găsit. Dar m-am ales cu cateva fotografii.  Cu ceva timp în urmă laudam curățenia din Parcul Național Munții Măcin. dar se pare că au ajuns acolo cocalari, astfel nu-mi explic mizeriile lasate de turiștii ce-l vizitează.  Asta am găsit la Pricopane.
 Băi frate, cine dracu vine aici cu cortul si aduce cu el un pick-up, ca altfel nu-mi explic prezența unor placi de vinil! Dar ia să vedem și ce muzică ascultau - Hai mândro la Periniță!!!!!


 Mă rog, am stat de am strâns cum am putut mizeriile, apoi am urcat printre pietrele mele dragi, spre apusul soarelui.

  Am început o alta zi cu Țuțuiatul, pe care l-am abordat urcând dinspre Ghinaltu
 Și ca să vezi, am dat prin iarba aia de foarte multe specii de fluturi, mai multe exemplare decât am întâlnit aici astă vară. Doar că nu am venit pregătit cu un obiectiv macro...
 Iar după fluturi m-am dat la o Călugăriță! Nu vă gandiți acum la prostii, e vorba de Mantis religiosa - o simpla insectă.
 M-am pierdut puțin prin pădurea de peste vârful Țuțuiatul


 Iar spre seară am coborât privirea spre văile din jur

 Lăsând la sfârșit imaginea care m-a impresionat cel mai mult, a copacului aplecat sub forța unei scame de nor. Am avut noroc enorm să ajung la el exact în momentul în care norul s-a aplecat delicat, urmărind plecăciunea stejarului peste stânca pe care crestea. Am vazut sufletul copacului luându-și zborul...


Comentarii

 1. Frumoase locuri, frumoase fotografii! Oricat de des ai merge pe acolo, linistea ce te inconjoara si frumusetea locurilor te fac sa vrei sa revii mereu. E parca un fel de pace aparte pe care n-am gasit-o in alte parti.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pana acum am fost in Macin primavara, i-am simtit arzimea inceputului de vara, dar nu l-am vazut niciodata toamna. In mintea mea ma tem de uscaciune si de fapt, ma doare uscaciunea, ca pe orice om crescut la tara ce nu ramane indiferent la crapaturile pamantului in lipsa ploii. Asa ca am fost oarecum surprinsa de fotografiile tale, ma asteptam sa simt cum se sfarama iarba sub talpi (asa cum am simtit in ultimele saptamani prin alte parti ale tarii...) si am remarcat inca verdele copacilor.

  Ultima fotografie e intr-adevar deosebita, desi eu n-as considera-o ca rezultat al unui noroc ci mai degraba rasplata unei dedicari depline, insa mie mi-a placut mult penultima: e ca si cum stai in fereastra Tutuiatului (daca imi aduc bine aminte e in dreapta drumului) si soarele iti ramane in spate in timp ce te afunzi in padure - nu stiu de ce fotografia imi da senzatia privitului inapoi peste umar si nu a mersului inspre soare.

  RăspundețiȘtergere
 3. Încântătoare reverență în fața sensibilului „ magician ” care știe „să citească ” poveștile naturii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Fotografiile sunt superbe!

  Elena

  RăspundețiȘtergere
 5. Superb. Intamplator sau nu, am intrat in galerie si am staruit cel mai mult la ultima imagine..apoi am iesit si am citit si ce ai scris. Foarte frumos!

  RăspundețiȘtergere
 6. Mircea, oamenii aceia au ajuns pe acolo poate si datorita faptului ca ai facut atata "reclama" locurilor. E pacat cand se intampla asta...

  RăspundețiȘtergere
 7. Tocmai de aia am stat si am strans mizeria...

  RăspundețiȘtergere
 8. dar si comuna GRECI este frumoasa doar ca ,,unii,,nu ii apreciaza valoarea si nu au ochi sa ii vada frumusetea.nu putine sunt datile cind imi aruncam privirea de la ,,bolovanul mare,,catre sat.superb,frumos,deosebit....ceva intradevar placut ochiului si sufletului.....

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…