Treceți la conținutul principal

Copacul Vieții  Casa mea e Copacul, spune Frunza, inainte de marea Plutire. În universul ăsta vast, avem obligația să ne găsim propria voce. Eu înca mai bântui Ținutul Lupilor, mut de uimire, incapabil să articulez ceva. Încă îmi caut Vocea.
 Înca mai caut puntea


care să ma duca spre ținta mea


  Spre Copacul pierdut în cețurile ce coboară din Valea Cozluc, unde spiritul vechiului Păstor așteaptă să-mi spună Povestea. Atâtea vieți am rătăcit drumul, și nu am ajuns, încat, acum sper să-l mai găsesc așteptându-mă.  Este Copacul Vieții, sub care civilizația noastra se dezvoltă efervescent, iar crengile lui au ramificații printre stele!  Sper să ajung la timp, înainte ca  acesta să fie taiat(consumat), atunci când câmpia (lumea) va fi goala, fară protecție și sprijin!  E o călătorie presărată cu minuni, pe care le găsesc la tot pasul


 Pe drum am adormit și eu, odihnindu-mă în perna copaciloracoperindu-mă cu pătura dealurilor


 mânând la întâlnirea din vis spiritele turmelor ce s-au adapat la Fântâna Vieții și sper acum doar să ajung la timp


 Unii au râs, că e prea mult Avatar, alții că e prea Osho style. Tot ce se poate, dar cand veți obosi în cursa asta dementa spre implinire, cand veți pierde tot ce ați avut într-o clipită, când vă veți uita înapoi si vă veți întreba - Pentru ce? - veți intelege, poate, povestea mea. Dacă sunteți încă grabiți, priviți doar fotografiile, și întrebați-vă cum au fost facute, cu ce aparat, cu ce obiectiv, cu ce card, cu ce baterie, cu ce trepied. Pierzând sufletul fotografiei. Nu vă judec, și eu am facut la fel...

Comentarii

 1. Asta-i povestea omului bun, care stie sa vada si sa simta ce-l inconjoara.

  RăspundețiȘtergere
 2. U Ciebie jak zwykle - inny, lepszy świat.
  Przepiękne zdjęcia !!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Oare m-a injurat? Sa traduca cineva, daca poate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "În tine, ca de obicei - o alta lume, mai buna.
   Frumoase fotografii!"
   Din poloneza, by google translate :D

   Ștergere
  2. Uff, am scapat! Deci e de bine. :)))

   Ștergere
  3. Mircea , ce este cu tine de postezi numai foto vechi in noile tale mesaje ?
   Nu ai mai fost pe teren vara asta, ci ai stat doar la pensiunea de la Somova si ai lenevit ?
   Sau ai imbatranit ?
   Cred ca asta este cu adevarat raspunsul la intrebare.
   Se simte ceva , o stare pe care parca pana acum nu ai afisat-o, de parca ai ajuns la vremea cand unii asculta doar romante.
   Cred ca ai intrat intr-un nou ciclu al vietii, acela de ,,nea Mircea "".
   Succes totusi si in noul ciclu in care ai intrat.

   Radu

   Ștergere
  4. Radule, simt o forma de bucurie in mesajul tau. Dar ai dreptate, am ajuns la faza terminala, ma pregatesc sa fac loc unuia mai competent! Stii tu pe cineva anume?

   Ștergere
  5. Nu Mircea, nu este vorba de faza terminala, ci doar atat ca la un moment dat in viata simtim ca imbatranim, si nu mai putem face ceea ce faceam chiar si cu un an in urma.
   De exemplu, suportam mai greu caldura, frigul, oboseala, etc.
   E un prim semn.
   Nu mai suntem la fel de vioi, de spontani, etc.
   Eu asta am vrut sa iti transmit.
   Dar,... fiecare varsta are frumusetea ei , mai ales ca cea legata de batranete are in plus intelepciunea si experienta vietii.

   Cu respect, Radu

   Ștergere
  6. Draga Mircea , apropo de faptul daca stiu pe cineva mai competent, mi-ai adus aminte de vorba ca nimeni nu este de neinlocuit pe lumea asta.
   Iar cu treaba aia care este mai bun intr-un domeniu e o iluzie de moment, stai linistit.
   Nu trebuie sa facem concurs din viata noastra, care e mai bun dintre noi, caci de aceeea s-a ajuns la distrugerea pamantului.
   Care e mai bun vanator, care e mai tare arhitect, care e mai tare in petrol si gaze de sist, etc, si asa am facut totul praf si pulbere.

   cu stima, Radu

   Ștergere
  7. A fost o capcana in care ai cazut, din pacate. Am crezut ca inteleg gresit demersul tau, dar nu m-am inselat. Ai tu senzatia ca materialele astea prezentate aici sunt ptr. a demonstra ceva anume, ptr. a demonstra ca as fi mai bun sau mai putin bun, comparativ cu cineva? Ceva te impiedica sa vezi faptul ca o fac din respect ptr. cineva drag. Doar atat. Faptul ca este apreciat de multa lume poate creea anumite frustrari, dar asa se intampla mereu cand se construieste ceva. Ca sa linistesc lumea care poate este inselata de aparente, am sa spun clar - Nu am nevoie de laudele nimanui, ptr a sacrifica bani, timp, familie, in demersul meu de a descoperii Dobrogea. Nu e nevoie sa ma laude nimeni aici, eu tot voi continua sa-mi petrec timpul disponibil pe acele dealuri, ca ies si ceva fotografii... cu atat mai bine! Asa poate vor intelege unii ce vor pierde ( e vorba de Dobrogea). Tu nu ai nici o stima Radu, incerci sa faci misto, asa cum multi altii au facut. Nu ma atinge asta, vreau doar sa-ti spun ca te-am citit, si nu am sa ma ascund dupa cires, doar, doar sa nu mai supar inca un cititor! Nu am vrut sa-ti raspund, dar am vazut ca insisti, si o faci tot mai agresiv.

   Ștergere
  8. Mircea imi pare sincer rau, nu am vrut sa zic mai mult decat ce am scris, adica doua lucruri, sincere, care tin de viata fiecaruia dintre noi.
   Primul de faptul ca imbatranim, al doilea de faptul ca nu trebuie sa cautam sa fim cei mai buni intr-un domeniu , neaparat.

   Tu mi-ai scris asa mai sus

   Radule, simt o forma de bucurie in mesajul tau. Dar ai dreptate, am ajuns la faza terminala, ma pregatesc sa fac loc unuia mai competent! Stii tu pe cineva anume?

   Si eu am zis ca nu trebuie sa cautam care este cel mai bun ( competent) , neaparat.
   Atata tot.
   Imi cer iertare, te rog, daca cumva s-a inteles altceva.

   Cu respect ( sincer din toata inima), Radu

   Ștergere
 4. Este povestea unui om bun și blând, aș adăuga eu, care știe să ne arate frumusețea. Atunci când Dostoievski a spus că frumusețea va salva lumea, oare nu la așa ceva s-a gândit? Și când privim asemenea minunății, nu-i dăm dreptate?

  RăspundețiȘtergere
 5. Probabil c-or fi şi altele mai grozave. Dar pozele cele mai frumoase pe care le-am văzut cu Dobrogea, sunt cele ale lui Mircea Bezergheanu.
  Acum, aproape toţi avem ceva cu care să facem poze, un aparat foto, un telefon mobil, o video cameră, o jucărie... Admirăm, ne lăudăm şi ne mândrim cu pozele făcute de noi. Cred că e frumos ceea ce facem.
  Îmi permit o comparaţie (de drag dobrogean): Ceea ce facem noi, este Pricopanul, cel mai înalt vârf al Dobrogei. Ceea ce face Mircea, este Everestul!

  RăspundețiȘtergere
 6. Your photos are amazing. I can not find words to describe. Excellent series, congratulations!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…