Pierduți in Delta Dunării, in tura de Rusalii.



  Inca o traversare a Dobrogei de nord, plina de culoare, pentru a ajunge in Delta Dunarii, la o tura foto, parte dintr-un proiect realizat in colaborare cu Nikon. Pe drum am mai privit putin viata ascunsa in lanurile de grau, ce dau sa se coaca:










 La Tulcea ne-am imbarcat pe corabia lui Mihai Baciu, cel care urma sa ne fie ghid in cele 3 zile de aventura. Cuirasatul are un nume cu rezonanta: MAR;
  Mandra corabie, mester carmaciul!



  Asa ca am inceput sa alunecam usor, usor printre salciile si plopii acoperiti de vita de vie salbatica, intrand in Delta prin Canalul 36.




  Dar asta dupa ce ne-a ajuns din urma Gabi, care alerga pe apa asa cum am mai vazut sa o faca doar o soparla din Costa Rica;


iar drept pedeapsa, Capitanul l-a pus sa frece puntea:

                                     



in timp ce noi faceam baie de soare;


 In scurt timp am trecut si la treburi serioase, cafea si clatite, asta dupa ce am devorat ciocolata de casa adusa de Adrian Moisa (multumim Violeta!):


apoi la treaba, cu ochii dupa niste pasarici:





 rezultatele nu au intarziat sa apara, iar cardurile au inceput sa se umple, ba cu un Kingfisher,


ba cu un Starc cenusiu,


ba cu un Starc galben, ce se muncea cu o creanga ptr. cuibul sau,





in timp ce noi priveam fericiti la forfota din jurul nostru, uneori pasarile pareau sa nu ne bage in seama, alteori fugeau ca din pusca, imediat ce ridicai aparatul spre ele, dar chiar si asa am avut numai surprize si satisfactii, chiar daca la un moment dat am intalnit un cuib de Cormoran mare, unde unul dintre pui atarna mort, iar ceilalti doi stateau linistiti peste cadavrul fratelui lor, asteptand parintii, sa-i hraneasca.


 Am intalnit si Corcodei mari care inca mai cloceau, si aproape ca am facut jocul unei ciori, care pandea pe o creanga sa deranjam pasarea de la cuib, iar atunci cand aceasta ar fi plecat de langa cuib, sa fure unul dintre oua. Ne-am dat seama de greseala noastra ianinte de a fi prea tarziu, asa ca ne-am indepartat imediat de cuib, iar corcodelul a revenit la ouale expuse;



 Putin mai departe, doua Lisite isi dadeau palme cu piciorul,


un Starc de noapte statea ca prostul si se uita cum trec pestisorii pe sub picioarele lui,


a urmat o radiografie de Lopatar:




ceva Chirighita,




apoi Dumbraveanca,



Corcodel cu gat rosu,



Rata cu cap castaniu (femela),


Cormoran pitic,


si un Porumbel popesc


 Cand am obosit de tinut teleobiectivele in mana am trecut la superangulare, si am mai facut  niste peisaje,









dupa care am trecut iar la pasarici





scuzati, pasaricile sunt astea:





 iar norocul ne-a scos in cale si un cuib de Boicus, asa ca am asteptat pana a venit si proprietarul cuibului:







dupa care am mers la Vanturei, la Vanturel de seara,






si la Vanturel rosu:





iar pe traseu am fost monitorizati de Eretele de stuf


 Si cum actiunea s-a desfasurat in perioada Rusaliilor, am sa va prezint chiar Rusaliile, efemeridele care ies ptr. a se imperechea ptr. ca apoi sa moara in cateva ore:






Aaaa, sa nu uit, sa nu uit - am pozat si un Caine enot, ca tot nu am vazut niciodata aceasta fiinta comica, l-am gasit traversand un canal inot:



Seamana cu o Hiena aici, dar va asigur, e mult mai simpatic.








Comentarii

  1. Excelent! Felicitari pentru expeditie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare drag. Mai fac ciocolata si vin si eu ca v-ati distrat prea bine :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Anul acesta se fac 6 ani consecutivi de cand merg in delta. Am vazut tot felul de vietuitoare acolo, dar prin obiectivul tau totul pare mirific.Mi-am luat si eu un aparat foto DSLR cu care sper sa fac si eu poze asemanatoare cu ale tale.Bafta multa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumos tot! am insa o intrebare de profan, caruia ii scapa o frantura logica si nu stie cum sa se faca mai repede de ras in public. cum se poate ca o fotografie in care sunteti sa fie semnata tot de dumneavoastra? eu ma gandesc ca-i facuta de altcineva. na ca am spus-o! acum fug sa ma ascund

    RăspundețiȘtergere
  5. Cel mai simplu mod este sa folosesti un trepied si o telecomanda, varianta ceva mai complexa e sa o rog pe Geanina sa le faca. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ca si organizator in delta a excursiei vreau sa multumesc distinsilor oaspeti, in special barbatilor ca nu au baut mai nimic asa cum o fac romanii, au mancat cu economie si ca au fost atat de incantati de frumoasa mea delta.eu va mai astept, vaporasul stie drumul..

    RăspundețiȘtergere
  7. A fost mai mult decat super, si am avut iarasi de invatat! Distractia a fost ca si vremea, adica pe cinste, asta ca sa nu mai vorbim despre cat de buna a fost ciocolata! Cand mergem data viitoare? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe tine nu te mai luam, ca faci poze prea bune si ne perturbi traiectoria artistica. Dar putem sa te trimitem la concurenta, sa-i umilesti pe aia! :)))
    Nu vreau sa ma gandesc ce vei face cand am sa-ti aduc cardurile SQD de 64 Gb, si ai sa te dezlantui cu Nikon 4 la pasarici in zbor...Se va lasa cu sinucideri, in masa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cele cu pasari imi plac cel mai mult.
    Esti un maestru cu aparatul foto -.-

    RăspundețiȘtergere
  10. sunt terapeutice fotografiile dumneavoastra, in special cele cu peisaj. sunt convinsa ca reusesc sa insenineze chiar si cel mai deprimat om.

    RăspundețiȘtergere
  11. Salutare, Mircea! Am si eu o intrebare legata de fotografie! Ce program de aplicat watermark automat pe fotografie cunosti?
    Adica un program in care sa incarci un anumit numar de fotografii, iar acesta sa aplice watermark-ul pe toate in acelasi loc. Daca ai idee, da-mi un reply.
    Raman dator!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua,
    va deranjeaza daca preiau fotografiile pentru a le posta pe o pagina de calatorii(facebook)? Mentionez ca intentionez sa precizez sursa+link catre blogul d-voastra.
    O zi placuta,
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  13. Elena, inainte de a cere ceva, ai oferit ceva? Un comentariu la o postare, orice de genul asta? Asa ai raspunsul daca poti sa iei sau nu poti...

    RăspundețiȘtergere
  14. Astazi am descoperit blogul d-voastra si cu mare drag o sa am activitatea sugerata. Multumesc pentru raspunsul dat si va doresc mult succes in tot ceea ce faceti!
    O seara placuta,
    Elena

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…