Iunie, prin Dobrogea.



  Inca o tura de cateva zile, in conditiile specifice Dobrogei: caldura, praf si o frumusete delicata, greu sa o descrii in cuvinte;





 
  Secara a crescut, si se va coace in curand, numai buna ptr. portretele mele...






 Prima oprire am facut-o la Cheile Dobrogei, unde am stat 2 zile, nereusind sa surprindem nici 1% din ce ofera acel loc;




 mai ales daca ma refer la pasarile ce pot fi vazute acolo, unele premiere absolute ptr. mine, asa cum ar fi acest Pietrar sumbru - Oenanthe lugens:





 sau aceasta Acvila mica - Hieraaetus pennatus:


ori acest Serpar - Circaetus gallicus:


dar captura cea mai spectaculoasa fiind chiar Acvila mica - Hieraaetus pennatus in penaj cafeniu:








 Activitatea mea a fost supravegheata atent de un Serpar cocotat intr-un copac:




  Iar spre seara am hotarat sa mergem pana la Cetatea Enisala, care ne-a intampinat cu un apus de soare superb:




 A doua zi dimineata am inceput iar sa cascam ochii dupa niste pasarici;





 mai ales dupa niste vechi prieteni, Vanturelul rosu,




 si Cucuveaua:













  Peste tot dadeai de insecte si Popandai, dar nu am avut timp sa facem si aceste subiecte, singurele cadre fiind surprinse in putinele pauze facute din cauza caldurii;





 Peste 2 zile plec iar, si sper sa-mi aloc mai mult timp ptr. macro.




Comentarii

  1. Felicitari! Multumesc pentru privilegiul de a descoperii, prin intermediul sublimelor dvs. fotografii, o parte din taramul "fermecat" al tarii noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e de vis. Pentru multi dintre noi e taramul copilariei, perioada cea mai frumoasa si nebuna a vietii. Da, e un fairy land, un taram de poveste, pe care prea putini il stiu, si mult mai putini, l-au aratat asa cum il arati tu. Pentru altii e un loc unde se duc sa se distreze la vanatoare, un loc unde vocea unei arme de foc, se aude mai tare si cu mai mare ecou decat vocea lui Bezergheanu de pe blog, unde alicele sau gloantele au mai mare efect decat cuvintele pline de admiratie si de dragoste de frumos ale lui Mircea.
    Respect Mircea Bezergheanu !

    RăspundețiȘtergere
  3. dupa cum iti spunea pe FB pietrarul nu e lugens dar e cam ciudat, eu zic ca-i ceva hibrid de finschii cu ceva dar nu stiu cu ce. Cele doua poze sunt ale aceluiasi exemplar? Sorecarul care te supraveghea din copac e serpar. Acvila tipatoare mica cred ca e o acvila mica (Hieraaetus pennatus) in faza inchisa de coloratie. Cel putin una dintre imagini parca e luata cin Collins Bird Guid :)
    In rest nu mai pot de cat sa-mi dau jos palaria in fata acestor imagini. Sunt superbe!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. absolut impresionante fotografiile. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Calin ptr. identificari. Multumesc tuturor ptr. cuvintele frumoase, si ptr. incurajari. Uneori am nevoie si de ele, ca-mi vine sa las totul balta si sa fug acasa la racoare, atunci cand ma copleseste caldura, transpiratia si foamea prin tufisuri.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu trebuie sa te descurajezi chiar daca ti-e foame sau sete, daca e frig sau cald. Imaginile surprinse sunt absolut superbe si imi creeaza o stare de satisfactie ca inca mai sunt oameni indragostiti de frumos si care se bucura si de bucuria altora. Poate odata candva, cineva sa aprecieze ceea ce faci ca este chiar minunat. Astept delta ( daca poti ) sa o surprinzi inainte de vanatori si pescari. Marinela Filoti

    RăspundețiȘtergere
  7. E o mare greseala daca renunti pentru ca sunt foarte putine persoane in Romania care fac din pasiune pura ceea ce faci tu.
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am cuvinte.... iti recomand si padurea Canaraua fetii... la iesire din Baneasa :)... gasesti pasari rapitoare, reptile si niste fluturi superbi.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani cu ocazia zilei d-voastra de nastere! Va doresc multa fericire si sanatate si tot ce va doriti sa devina realitate!
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  10. Slutare!

    Tin sa precizez ca ce urmeaza sa spun nu este sub forma de reclama, asta pentru ca nimeni nu ma plateste sa o fac.

    Nu imi place sa caut fotografii facute de altii pentru ca nu ma inspira si nici nu ma impresioneaza, dar asta este valabil in general.

    Aici am inceput sa intru periodic pentru a vedea cadrele cu "pasarici" si insecte trase de Domnul Mircea Bezergheanu.
    Motivul pentru ca imi plac cadrele acestui autor si a altor fotografi faimosi nu, nu este tehnica sau mai stiu eu ce raritati de pasari ci este vorba de un sentiment.

    Cand privest cadrele acestea imi dau un sentiment rar , impresia ca sunt acolo langa insecte pe iarba, sau ca sunt in Dobrogea aproape de acele zburatoare. Nu am mai intalnit acest sentiment asa ca am rugamintea MAI MULTE CADRE !

    RăspundețiȘtergere
  11. felicitari ,frumoase fotografiile,bravo.asteptam si altele.salutari din Benissa

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari. Superbe fotografiile.
    As avea totusi o intrebare la dumneavoastra. Am fost acum 6 ani pe Cheile Dobrogei, la cineva care avea bunicii intr-un sat din zona.
    Nu am mai tinut legatura cu domnisoara, de aceea as avea rugamintea sa imi spuneti pe unde anume trebuie sa fac stanga cum vin de la Slobozia spre Constanta. Am uitat ... si mi-as dori tare mult sa mai ajung in zona aceea. este de o frumusete mai rar intalnita.
    Va multumesc anticipat.
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este pur și simplu extraordinar, entuziasmant ce-am văzut aici. Am pus site-ul în blogroll, pentru că voi reveni aici cu drag, adesea. Felicitări din toată inima.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…