Treceți la conținutul principal

Dobrogea tată, Dobrogea!


  Nu ai cum sa ramai indiferent, trecand prin acest tinut. Unii se indragostesc iremediabil, si vor reveni de cate ori au ocazia, iar daca nu o pot face, vor ofta cu gandul la ea. Porniti muzica din link, si ascultati un instrument care a mangaiat aceste dealuri sute de ani! Mai sunt si unii  cu apa distilata in loc de sange, cu un computer in loc de creier si un seif in loc de inima, care probabil vor considera prima categorie ca fiind niste ciudati. Ma rog, nu pot fi toti oamenii la fel, asa ca nu judec acum, care si cum. Sa revenim la planeta noastra, si sa o privim de aproape, de la firul ierbii:
 Sau de mai departe, de pe un deal tocit:

 
mirosind cimbrisorul salbatic amestecat cu aer sarat, si privind soarele inconfundabil al Dobrogei la apus, vei zice ca Dumneze te-a atins cu dragostea lui!  Si vei ramane asa, mut, pana noaptea tarziu, cand te priveste Luceafarul:  moment numai bun sa asculti Cucuveaua,pana la rasaritul soarelui:care anunta o noua zi, plina de minuni:

 Cateva ore am alocat unor cunostinte mai vechi, tocmai sosite din Africa - Prigoriile/ Merops Apiaster:
 care tot sosesc in valuri succesive, in fiecare zi, ba chiar si in Pricopane le-am auzit cum treceau ieri, pe cand asteptam apusul soarelui printre pietrele mele dragi:
  Pacat ca nu aveam  si obiectivul macro, au inflorit toate plantele, si e o adevarata nebunie de fluturi si gaze, prin vaile Pricopanelor.


Dar sa vedem ce ne rezerva luna Mai, ca am renuntat la orice iesire in strainatate, ptr. a prinde complet tocmai sezonul cel mai spectaculos.


Comentarii

 1. ai avut un weekend "fructuos"...niste imagini de mare clasa...FELICITARI !!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Bine aleasa muzica. Superbe pozele!

  RăspundețiȘtergere
 3. domnul Bezergheanu, faceti si un mini curs de supravietuire cu noi, ca altfel s-ar putea sa ne pierdem prin tufisurile din Dobrogea de n-o sa mai stiti cum si de unde sa ne recuperati. sa vedeti atunci mesaje disperate pe blog si incercari de a identifica poze cu zona aproximativa in care ne aflam. va scriu in calitate de Stan Patitu', caci, dupa ce am tot citit pe blog si am admirat fotografiile, am zis ca nu se mai poate asa, musai tre' sa vad zona. ca sa sar direct la concluziile: n-au glumit profesorii la scoala, unele pasari chiar sunt migratoare...altfel nu s-ar explica de ce am admirat o armata de vrabiute si nici macar o pasare mai colorata; am urcat pe dealuri de pe care de vreo doua ori am coborat in nas; m-am ratacit de ma mir si acum ca nu am trecut ilegal granita. se vede clar ca va e draga zona si faceti tot efortul sa para mic, dar stiu clar ca exista. asa ca, felicitari!!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Astea sunt incercarile Dobrogei, care nu se arata din prima; te chinuie, sa vada daca renunti! Daca spui cuiva ca te-ai pierdut prin Dobrogea, rade de tine, dar sunt multe zone unde dispari pur si simplu...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mircea, tata, Dobrogea ia vezi cum o simti acum

   http://www.youtube.com/watch?v=zqlKpc4wCDU&feature=related

   Doamne ajuta , Valeriu

   Ștergere
 5. nici despre un om nu stiu daca as putea vorbi cu atata drag cum vorbiti despre Dobrogea. pare ca va umple sufletul, iar asta chiar e o fericire in sine

  RăspundețiȘtergere
 6. Felicitari pentru fotografiile realizate.
  Inspirata oarecum si de blogul dumneavoastra dar si de experienta de acum un an (vazusem doar muntii Macinului pana acum cateva zile)pasii m-au purtat catre Dobrogea (Muntii Macin, Delta, si doua cetati) in minivacanta de 1 mai. Concluzie - este foarte frumoasa.

  Andreea

  RăspundețiȘtergere
 7. Ca de obicei...minunate fotografii!

  RăspundețiȘtergere
 8. Va invidiez libertatea!

  RăspundețiȘtergere
 9. Superb! Sunt indragostita de dealurile dobrogene si a fost o incantare sa vad aceste fotografii extraordinare. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…