Pod de gheata la mal, Pricopanul si fantoma



  Cred ca va amintiti  stirile de la radio, cu ani in urma, cand anuntau la ora 12 cotele apelor Dunarii: Zimnicea - suasant san san sentimeter - pod de gheata la mal; Orsova...
 Ei bine, zilele astea am tot incercat sa ies din oras, la fotografiat, dar codul portocaliu de ger si viscol a transformat orasul intr-unul inchis! Asa ca nu mi-a ramas decat sa privesc peste Dunare, spre Dobrogea, sperand ca sloiurile de gheata sa se topeasca, sau sa se duca la vale, iar azi dimineata am avut noroc de scurgerea sloiurilor si eliberarea Dunarii, astfel incat am trecut cu bacul peste Dunarea care parea ca fierbe la minus 17 grade, mai ales cand vedeai cum ies aburi din apa;





 Tinta era Pricopanul, dar cum nu stiam in ce stare sunt drumurile, am plecat cu inima stransa, deoarece in jud. Tulcea nu prea au astia treaba cu deszapezirea! Pana la Macin drumul a fost bun, probleme am avut pe drumul improvizat prin camp, care duce spre cariera de piatra si spre intrarea in Parcul National.



  Iar cea mai mare bataie de cap am avut-o cand am inceput sa urc pe unul dintre trasee, deoarece zapada avea un strat de gheata la suprafata, si acest strat pocnea la fiecare 3-4 pasi, astfel ca ma afundam bine in zapada moale de sub stratul de gheata. Asta m-a pus la incercare, chiar am avut impulsul de a renunta, mai ales ca am carat si echipament greu cu mine, in speranta ca voi putea fotografia ceva Pitigoi codati:


 Am cautat, am intrebat, am chemat, dar nu s-a aratat. Asa ca m-am apucat de peisaje, atunci cand am gasit stancile acoperite cu gheata:









 iar cand mi-am dat seama ca nu am nici o sansa reala de a fotografia o pasare pe frigul si vantul ala, m-am sacrificat si am facut pe modelul!












 Cand vor turna astia RAMBO 7 sper sa nu ma mai sara, si sa ma ia in sfarsit pe mine ca personaj principal!!!
  Aaa, sa nu uit, am filmat cateva cadre, asa ca le pun si pe alea, sa fie materialul cat mai convingator. Ascultati vantul, sa va faceti o idee despre ce era acolo:


 Seara am plecat spre Galati, mi-am dat seama ca nu era o idee inteleapta sa raman peste noapte si sa dorm acolo, dar cand am ajuns la bac, am avut surpriza sa constat ca Dunarea se umpluse iar de sloiuri, si ca inghetase pana la jumatate, iar capitanul bacului nu vroia sa riste traversarea. Pan la urma, vazand cate masini s-au strans, a acceptat, astfel ca am avut ocazia de a filma trecerea bacului peste apa inghetata si plina de sloiuri:

 Urmeaza o misiune la Enisala, la Grindul Lupilor si la Vadu.

Comentarii

  1. Asa cum ne-ati obisnuit, ne oferiti de fiecare data poze remarcabile, realizate in orice fel de conditii meteo.
    Oare "Sniper-istul" din poze cine este ?!?! :) :) Va urez multa sanatate in speranta ca si mama dumneavoastra se simte mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te salut Mircea! Este incredibil cum pe tine nu te poate tine nimic in casa! :)) Minus 17 sunt aproape de nesuportat pt unii, nici macar 5 minute. Te admir!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cum ai facut tu dar vad ca ti-a iesit...
    Eu am fost astea doua zile de doua ori "in teren" si de fiecare data in loc sa fac poze a trebuit sa-mi scot masina din nameti.
    Desi la noi zapada e putina, nu vant, nu temperaturi extreme, liniste, azi am muncit doua ore sa dau zapada din fata jepp-ului romanesc.

    Asta e, lasa ca o sa vina codul portocaliu si pe strada noastra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand ai si cu ce sa tragi si mai esti si pasionat sau castigi bani din asta inteleg si eu ca nu mai conteaza temperaturile. Cu siguranta, daca echipamentul din dotare lipsea situatia ar fi fost alta. Cat despre bacurile din Ro sa fac ceva pe ele...oricum romanii nu au fost in stare prin zona de trecere sa faca un pod de atatia zeci de ani, vb aceea in zona e o afacere si la fiecare sfarsit de luna vine o masina galbena si recolteaza % din incasari de la cei cu bacuri.

    Revenind la poze ca si pana acum, faci treaba buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vazand pozele mi-a fugit mintea la un film mai vechi, "Acolo unde se avanta vulturii" (Where Eagles Dare) , se potriveste!
    Faina, Planeta Dobrogea si magica , privita prin "ochiul " tau!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca mai si zburai, erai ca in filmele cu sergiu nicolaescu, in toate rolurile mircea b.
    pacat ca nu ti-a iesit pozarea de pitigoi, dar macar nu ai iesit degeaba din casa.
    frumoasa serie

    RăspundețiȘtergere
  7. La cum batea vantul, daca intindeam aripile cu siguranta imi luam zborul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pacat de efortul facut! Pacat spun pentru ca nu ai eusit ce ti-ai propus! Cu toate astea, felicitari pentru ce ne arati si ne inveti!
    Toata stima!

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari!!!...impresionant!!!...ce sa mai zic?...cuvintele palesc...:)

    RăspundețiȘtergere
  10. conditii meteo groznice, multe sacrificii, dar la sfarsit, a meritat zic eu.. mi-a placut f mult totul, si pozele si clipurile care ne-au introdus in atmosfera..
    Ce sa mai zic, Rambo VII e a lui Bezergheanu, for sure, nu au incotro cei de la Haliud..
    Felicitari Mircea, f frumos !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. super cadrele... imi pot doar inchipui ce tare batea vantul. ce obiectiv ati folosit pt cadrele wide? 14-24 de la nikon?
    Horeica Gabriel

    RăspundețiȘtergere
  12. Va multumesc tuturor. Gabriel: sunt facute cu 14-24 si cu un 8 mm de la Samyang.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai fost pe Pricopane, urmaeaza Grindul Lupilor, Vadu si ... Alaska. Cred ca iesirile astea sunt doar incalzirea pentru Alaska. Frumoase fotografii, ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  14. Urmeaza Costa Rica Razvane! Ca nu-mi place clima rece. Vreau sa fotografiez Colibri, asa ca ma duc in Costa Rica.

    RăspundețiȘtergere
  15. Doamne Sfinte, esti nebun mai omule...nebun de frumos!

    Rambo!?...ha, o nimica toata pe langa filmul ce-l creezi cu atata bucurie si maiestrie 'in tufisuri', pentru noi dar si pentru tine.

    Multumim, cu mare recunostinta!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…