Treceți la conținutul principal

Ce mai e pe la Dunare - sau probleme cu aterizarile.


 Zilele trecute m-am fatait pe malul Dunarii, sa vad care e activitatea; iarna extrem de grea a pus la incercare toate fiintele pe care, uneori, nici nu le vedem in agitatia noastra cotidiana. Asa se face ca am intalnit ptr. prima oara Sturzul Viilor - Turdus iliacus:

  In acelasi arbust am gasit si Florinte - Carduelis chloris:
precum si Mierla - Turdus merula:

iar prin aceiasi zona se hraneau intens Presuri: Botgros - o pasare cu un nume imposibil: Coccothraustes coccothraustes!Am mai vazut Pitigoi albastru:si o Ciocanitoare pestrita mare - Dendrocopos major:   Pe dunare au mai ramas doar cateva ochiuri de apa neinghetata, locuri unde se aduna cateva specii de pasari acvatice disperate de platosa de gheata care le impiedica sa ajunga la hrana.
   La unul dintre ochiuri am gasit si fotografiat Cormorani in penaj caraghios nuptial:apoi o specie mai rara de rata: Rata sunatoare - Bucephala clangula, oaspete venit din zona nordica a europei, ptr. iernare;
precum si un numar mare de Rata mare - Anas platyrhynchos:
amuzante cand intampinau dificultati la aterizarea pe gheata:

prostanaca asta cred ca a ratat pista de 3-4 ori:
  Sper ca vremea sa se incalzeasca, deoare ochiurile de apa se micsoreaza de la o zi la alta, si tot mai multe rate se inghesuie in cate unul, facand miscare permanenta, tocmai ptr. a nu lasa gheata sa se formeze pe apa ramasa libera.

Comentarii

 1. Te-am zarit pentru cateva secunde in tufisurile de pe faleza. As fi vrut sa te intreb " Nu va suparati, sunteti de la National Geographic?" :). Insa, vadit deranjat de prezenta noastra, ai schimbat locatia.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ca de obicei ne uimesti cu fotografii foarte reusite. Felicitarile mele!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu pot, si nu imi ramane decat sa te felicit! Si asta atat pentru rabdarea pe care o ai, sa stai in conditii atat de vitrege, cat si pentru fotografiile pentru care superlativul absolut este doar o palida descriere, si, nu in ultimul rand pentru lectiile si cultura pe care ni le dai despre vituitoarele din jurul nostru, pe care de cele mai multe ori nu reusim decat sa le zarim!
  Inca o data FELICITARI!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cumplita iarna pentru pasari! Fotografiile sunt extraordinare, dar mi se frange inima cand ma gandesc cata zbatere, cata durere si ce lupta apriga pentru supravietuire este in spatele lor...

  RăspundețiȘtergere
 5. frumoase poze luate de pe net

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…