Treceți la conținutul principal

Vanatorii de fluturi II  Zilele trecute am fost la Viena, sa fotografiez ptr. cei de la Nikon, targul de Craciun. Printre sutele de obiective turistice veti gasi, undeva in spatele palatului Hofburg, o mica sera tropicala unde se nasc, traiesc si mor cateva specii de fluturi exotici. Locul se numeste Schmetterling Haus - Casa Fluturilor. Acolo am trait si eu o transformare, m-am simtit copil din nou, alergand hipnotizat dupa fluturii care zburau printre bananieri.
 Chiar am asistat la momentul cand un exemplar de Caligo eurilochus isi depunea ouale pe spatele unei frunze de bananier:


 Apoi am vazut cum alti fluturi ies din pupa, intinzandu-si incet incet aripile, vedeam zvacniturile insectei atunci cand pompa sange in aripile inca pliate, pentru a le desface complet:


  Cel mai mult m-am uitat la un exemplar de Idea leuconoe chersonesia:
 Nu sunt multe specii, dar spectacolul este garantat. Probabil ca vara veti gasi mai multe exemplare zburand de colo colo.

 Morpho anaxibia:


Morpho deidamia:


 Papilio blumei:


 Papilio memnon agenor:
  Papilio anchisiades:

  Si un exemplar pe care nu am reusit sa-l identific, era singurul prostanac care statea pe o floare artificiala:


 La un moment dat am avut sansa sa descopar cel mai mare fluture de pe planeta, care de fapt este o molie gigantica din familia Saturnidae, cu o suprafata a aripilor de 400 cm2 si o anvergura a aripilor de pana la 26 cm. Specia traieste in Asia de sud-Indonezia, si se numeste Attacus atlas:  Daca aveti drum prin Viena, faceti-va un bine, vizitati si  Schmetterling Haus.


video

Comentarii

 1. Merci de pont, e clar ca trebuie vazut.
  Acum nu stiu daca inainte sau dupa un alt pont premium, oceanograful de la Valencia.
  Super imaginile.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ajuta-ma sa pricep :)

  Am fost acolo acum o luna si cel putin jumatate de ora mi-am petrecut-o asteptand sa se normalizeze temperatura aparaturii si sa nu mai am condens pe lentila.

  Apoi a trebuit sa ma lupt cu oamenii care fac poze cu blitzul si copiii care alearga dupa fluturi. Jumatate din fluturii de mai sus nici nu i-am vazut :(.

  Anaxibia se incapatana sa se aseze locului doar in cele mai inaccesibile pozitii, iar tolomacii aia de eurilochus nu faceau altceva decat sa pape portocale si banane.

  Si intervine nedumerirea - te-ai mutat in sera aia vreo doua-trei zile, asa? :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Super Mircea! Am fost acolo acum cativa ani..si mi-a placut teribil! Aveam aparatul de o luna si ceva :)) Si am facut cateva poze decente cu cativa dintre ei :)). http://www.galerie-foto.ro/?p=273

  RăspundețiȘtergere
 4. Va multumesc!
  zeeny: eu m-am dus cu aparatul si obiectivul cald, nu l-am scos pe drum din geanta (hotelul era oricum aproape) asa ca nu am avut probleme mari cu aburirea lentilei frontale, in 10 min pozam deja. Problema a fost ca m-am dus Duminica iar turistii veneau tot mai multi si nu ma puteam misca in voie. plus ca-si bagau telefoanele intre obiectivul meu si fluture, uneori la 10 cm de insecta!
  Dar am observat ca atunci cand veneau multi oameni, un grup mai numeros, apareau ca prin minune mai multi fluturi; ori scuturau aia de bananieri, ori introduceau astia de la sere fluturi pe o teava, ceva...
  M-am dus si a doua zi, luni, iar oamenii au fost mult mai putini, la fel si fluturii...
  M-ai prins, dar nu m-am mutat acolo, m-am ascuns intre tufisuri si la inchidere am ramas doar eu si Fluturii!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Intrebare: pozele sunt cu ce aparat sunt facute: D7K sau D3?

  RăspundețiȘtergere
 6. Am avut D3-ul, dar l-am lasat mai mereu la hotel. Acestea sunt facute numai cu D7000, si mai am inca o serie facute cu Nikon P7100. De ce?

  RăspundețiȘtergere
 7. Pana la urma conteaza mai mult fotograful de cat aparatul!
  Asta cu trimitere la acel cunoscut/prieten care va trezit la 3 dimineata ca si-a luat D3, sa ii aratati cateva butoane !
  :))

  RăspundețiȘtergere
 8. Astia nu sunt fluturi normali, sunt fluturi fotomodel. Cum l-au vazut pe Mircea cu aparatul foto cum au incremenit, numai, numai sa ajunga si ei vedete. Si au si reusit.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Despre pozografi. Care este...

Așezați-vă bine în scaun, eventual cu o pastilă de inimă la îndemână, că o să vă doară! e din categoria - Lumea-i rău și are arme. Capitolul - Viața-i greu.

     *   Pozograful începător - a fost creat de Dumnezeul pozografilor, din masa amorfă a selfiștilor, care se trag în telefoane. Este mana cerească a producătorilor și vânzătorilor de echipamente, deoarece, dacă-i lasă tata lor, vor achiziționa tot felul de echipamente inutile, crezând că posesia unei pianine în sufragerie te face automat Pianist. Sau Pianinist...
 Vor citi pe nerăsuflate tot ce găsesc pe net, evident fără să poată discerne gunoiul de informația reală, apoi se vor atașa de o marcă foto, în funcție de ce au în posesie cei cu care interacționează. Trebuie tratați cu atenție, deoarece chiar au nevoie de ajutor, iar dacă vrei să-ți faci o armată de susținători în viitor, ei reprezintă cel mai bun material, deoarece sunt încă maleabili, poți să-i frămânți relativ tare, ptr a-i modela. De obicei nu vin în turele mel…