Fă-te mic, să faci poze mari, sau cum e cu Pitulicea si Miliardarul


  Cu ceva timp in urma am avut o iesire foto, insotit de o persoana extrem de bogata si influenta. Cumparase crema aparatelor si obiectivelor de pe piata, mult peste ce am eu... M-a contactat de cateva ori, i-am dat sfaturi, l-am indrumat si mereu venea de la pozat fara poze "cum ies ale tale". Asa ca am iesit impreuna, sa vad unde greseste. Omul se credea in Bucuresti, dapasea tot, calca orice linie, orice regula  - aroganta la puterea a zecea! Natura-i statea la picioare! Doar ca nu se arata (natura). Sa-i fi vazut uluirea cand am inceput sa-l calc si eu  in picioare (verbal). In 10 minute l-am tavalit bine, am stabilit cine e liderul si modul de abordare a subiectului. Iar Jeep-ul ramane in urma! L-am vazut cum ramane interzis o perioada de timp, nu putea procesa ceea ce i se intampla. Asa ca am rasucit cutitul in "rana" si mai tare. A cedat.


 Dupa ce am stat 2 zile fara telefon, cu putina mancare si apa, deselati de greutatea echipamentelor, ne-am intors ranjind cu gura panala urechile pline de nori si iarba. Eu radeam de el, el radea de mine. Ce schimbare, ce om cald. Si ce fotografii! Spunea ca nu crede ca este cel de cateva zile in urma. Sau: " nu am mai fost asa dominat, si cuminte, nu am ascultat cu atata atentie de muuulti ani. Am respirat la comanda, am inchis ochii la comanda, am ridicat privirea la comanda, am pasit incet si la comanda, am ocolit o floare, sa nu cumva sa o calc, am mirosit iarba rupta, am simtit ploaia scurgandu-se pe dupa guler, am simtit arsura vantului rece, duritatea pietrelor care-mi raneau genunchii... dar sunt atat de fericit! Ca am privit o mica pitulice, cu respiratia taiata, sa nu o deranjez, sa vina mai aproape..."



 Am tras amandoi de-am inrosit obiectivele, diverse specii, cu diverse povesti. Iar Dobrogea mea are inca un fan. Si care s-a lasat de vanatoare. Definitiv. Iubeste fluturii. Putine tinuturi pot avea atata forta, putine tinuturi sunt atat de modeste, atat de ascunse, dar pot sa schimbe destine. Asa e Dobrogea.


Comentarii

  1. ai inca un prieten pe viata...
    recunosc copacul
    ultima fotografie ma intriga...desi subiectul e cerul ca apare in mai bine de doua treimi din fotografie...nu-mi pot lua ochii de la linia de maci...: ))
    zici ca ai ocolit o floare,sa nu o calci ? gingasa treaba...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu eu, milionarul povesteste cum a ocolit florile, cum a privit pasarea, si toate alea. Eu doar l-am indrumat initial

    RăspundețiȘtergere
  3. ..i-ai aratat ca se pot obtine "trofee" fara sa omoare fauna...daca s-a lasat de vanatoare si s-a apucat de fotografiat....asta zic si eu realizare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Realizare e aceea ca intelege cate cava. Ca trebuie sa stai in genunchi ptr. a primi o fotografie mare. Ca trebuie sa te descalti de bocanci atunci cand treci Dunarea In Dobrogea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai tu, Mircea si asa ai aparatura buna, tipul ce avea? Hasselblad, Mamiya? De obiective nu mai intreb! Oricum inca o lectie ca degeaba ai daca nu stii cum! Felicitari pentru convertirea milionarului. Poate ca-si va schimba si modul de viata!

    RăspundețiȘtergere
  6. D3x; D3s; Nikon 500/4; D7000 si alte bunatati. El stie parerea mea... dar cred ca f placut sa pui degetul pe un catalog, la produsele din capul listei, si sa zici: vreau asta, asta, si asta!
    Faptul ca cineva are f multi bani nu e neaparat rau, modificarile aduse de acea indestulare pot fi neplacute ptr. ceilalti. Putini ca el, sa inteleaga.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bre nenea Mircea , matale zici undeva ca cel cu care ai fost ,, Cumparase crema aparatelor si obiectivelor de pe piata, mult peste ce am eu..''.
    Ai vrut sa spui sa spui Pentax si nu stiai cum sa zici mai pe ocolite.
    Eu lucrez cu Pentax, Slava Domnului.

    http://www.foto-magazin.ro/stire.php?id=6915

    si uite aici la acest review

    http://www.imaging-resource.com/PRODS/645D/645DA.HTM


    Mai jos in review ai si comparatia Pentax 645D cu Nikon D3X. La calitatea imaginii, comparativ cu Pentax 645D , e cam ca un compact fata de un DSRL.
    Poate deja stiai de acest Pentax .
    Si lentilele lor sunt exceptionale.
    Au totusi un dusman constant, photozone.de, care mereu subestimeaza intentionat lentilele Pentax.
    In Tulcea avem Canon si Nikon printre fotografi si cand ii vad ca mereu se impung ii calmez zicandu-le ca dintre Canon si Nikon cea ma tare este Pentax , la propriu , nu la figurat.
    Le-am aratat ce face Pentax si nu mai zic nimic.
    Oricum toate lucrurile lumesti sunt desertaciune, din cele ce ne incanta pe noi.
    Azi e Canon , maine moare Canon si creste Nikon , etc.
    Uneori am impresia ca toate aceste firme foto , japoneze , sunt de fapt una singura, dar pentru noi vor sa para mai multe , ca sa avem diversitate in oferta.

    Doamne ajuta, Valeriu

    RăspundețiȘtergere
  8. Am inceput sa "vanez" pasarile de pe blogul tau, de cand am vazut primele fotografii cu corcodei... Este atata bucurie in fotografiile tale si atata lumina calda de viata plina... poate ajungi si prin partile Buzaului de munte, dupa prepelite, intr-o vara. Mi-s dragi pasarile si ma bucur ca pot sa le vad de aproape in lucrarile tale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mircea , poza aia cu copacul si cu dealul o am eu mai extinsa. Da nu stiu cum sa ti-o trimit.
    Se cheama ,,Pietrele Mariei'' zona cu cele 3 mici dealuri , ca niste Muntii Macinului in miniatura.
    Legenda spune ca demult , acolo ar fi avut castelul o printesa pe care o chema Maria.

    Doamne ajuta, Valeriu

    RăspundețiȘtergere
  10. Valeriu, daca citeai posturi mai vechi gaseai Pietrele Mariei pomenite des.:) Este un loc special ptr. mine! Si multumesc ptr oferta foto, dar am imagini cu zona, in div. anotimpuri.
    In ce priveste Pentax, asa este! Am fost fan Pentax pe vremea filmului. Acum ma multumesc si cu Nikon :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Hai, hai, hai nu fii madru si primeste o poza de nentu Valeriu cu pietrele Mariei.

    Doamne ajuta, Valeriu

    RăspundețiȘtergere
  12. Mircea , da macar te-ai uitat pe acel review de la imaging resources ? Adica ai avut timp ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ok, ok, primesc! Cu placere chiar! Vezi ca te vorbeste lumea din Tulcea. Da e de bine, mi-au dat raportul zilele trecute. Esti de-al meu, da tu nu sti. Tare aia, sa te duci prin satele Dobrogene, sa inveti sa canti la Caval, apoi sa le fabrici chiar tu...Ma inclin!
    In privinta review-urilor, nu, nu m-am uitat, eu cand vreau sa-mi iau ceva cer de la reprezentant (Nikon-Skin in cazul de fata) produsul, il testez macat o saptamana si apoi cumpar sau zic pas. Cand public review-ul pe web sar unii in sus ca e reclama platita!
    Pai bine ma ametitilor, e platita sa ma pacalesc singur si sa cumpar? La unii nu functioneaza prea bine logica, se pare. De Pentaxul ala MF stiu cate ceva, e o piesa superba, dar pe mine m-ar incurca gama restransa de obiective, e descoperit chiar pe focalele mele preferat (tele lung si UW). Cum nu mai pozez pitipoance in studio... ma multumesc cu ce am , iar in curand cred ca-mi iau si un Nikon V1. STIU, STIU, nu sariti in sus. Aveti rabdare sa vedeti ce scot cu el, pe urma discutam ce a fost in mintea mea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Deocamdata la UW cel mai tare e sigma 8-16mm .
    Il folosesc si e superb.

    Ti-l recomand cu incredere.

    RăspundețiȘtergere
  15. Inseamna ca nu ai atins Nikon 14-24 pus pe FullFrame.
    Ori Sigma ala nu vad cum poti sa-l atasezi la Pentax 645, ca despre acela vorbeam initial.
    Vezi aici un cadru extrem de dificil realizat cu Nikon 14-24:
    http://www.bezergheanu.com/Portraits/Women-outdoor/11472208_M3Kx8Q#1083915205_YcNNL

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am Pentax k-5 .
    Pentax 645D este la 9000 de euro iar eu l-am trimis catre tine ca sa il vezi cat de bun e, doar atat.
    Nu imi permit asa ceva si sincer nici nu m-am gandit sa il am vreodata.
    Superba poza cu Nikon 12-24. Multumesc.
    Sigma 8-16mm este foarte bun la lens flare.


    Doamne ajuta, Valeriu

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…