Am fost in tabara - sau cum sa dai de crocodil!



 Asta vara, pe 19 August, am plecat ptr. 10 zile in Tabara S.O.R -2011. Primele 5 zile am campat langa Lacul Fortuna:





 unde faceam iesiri zilnice cu barcile la pasari. Eu si Bogdan (uneuri o luam si pe Irina) ne trezeam in fiecare dimineata pe la ora 4.30-5.00 si plecam la o ascunzatoare construita de noi prin tufisurile de langa lac, de unde fotografiam diverse pasari:







 Ceilalti plecau cu Domnul Petrescu pe canale sau pe lac, destul de dificil sa fotografiezi din barcile pline de oameni:




Chiar daca Bogdan mai incerca din cand in cand (alaturi de Claude - prietenul nostru francez):


Imi amintesc amuzat de bataia care iesea seara ptr. un loc la generatorul de curent, ptr. a incarca telefonul, acumulatorul aparatului, sau laptop-ul


 Oricum, pana m-am prins eu ce si cum, am strans tabara si am plecat spre cea de-a doua locatie a taberei unde urma sa stam urmatoarele 5 zile: Vadu.
  Aici ne-am pus pe sapat, cautand comori:


iar tabara arata cam asa - bucataria si sala de mese:


bucatarie la care am facut de serviciu cu randul, stiti voi... carat apa, curatat cartofi, spalat vase...
 Programul: dimineata si seara mergeam la observat pasari, restul zilei plaja! Iar noaptea la panda, ca umblau Sacalii prin tabara cum umbla maidanezii prin Bucuresti:



 Daca stateai la foc, cu un carnat infipt in bat si intorceai capul... disparea ca prin farmec carnatul! Mie mi-au ciordit bocancii din fata cortului, nu stiu ce le-o fi placut, ca daca bagam nasul in ei, cadeam imediat pe spate, otravit. I-am gasit prin tufisuri la cate zeci de metri de tabara, am cautat si Sacalul mort de parfum, dar a fost de negasit. Iar pe Irina au tras-o de par in noaptea in care a dormit cu sacul de dormit, sub cerul liber. Ne-au trezit tipetele, iar pana dimineata Irina a numarat stelele...
 Alta intalnire de gradul 3 a avut loc intre o fata din Calarasi si cea mai rara soparla care exista la noi: Eremias Arguta.
 Sa fi vazut momentul, fata iesind urland din cort, in timp ce soparla intra ingrozita la adapost in cort:


 Bine, ea zicea ca-i sarpe! Iar biata faptura (soparla, nu fata) este o frumusete delicata, timida (bine, si fata e la fel). Chiar daca arata ca un crocodil in miniatura:








 E atat de blanda si sperioasa, incat mi-a adormit in mana, unde se simtea in siguranta:


 Este cautata de multi naturalisti, fiind extrem de rara, traieste doar pe dunele de la Vadu si langa Galati, pe niste dune de nisip de la Hanul Conachi


Comentarii

  1. Placute amintiri...
    De data asta cam pe scurt povestite...dar poate mai revi pe anumite evenimente.
    Intamplarile cu sacalul raman "de spus la copii".
    Sa vedem ce ne rezerva tabara din 2012, daca o fi sa fie. Daca nu improvizam una cumva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai ales Sacalul ala de la 4 dimineata care astepta sa "te faca" atunci cand scoteai mancarea din porbagaj...
    Eu spuneam: uite sacalu' iar tu te uitai oriunde numai langa tine nu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie reeditata eventura, poate se leaga cu mai multi fotografi, sa-i punem sa ne care sculele, ca noi suntem "veterani"

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, eu ma inscriu de acum. Va rog sa ma treceti pe lista :D. Te salut Mircea. Cand ma iei si pe mine la pozat cu tine/voi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti binevenita intre noi, dar poate fi mai dur...ca eu functionez pe alti parametrii si ma mira cand mai cade unul din picioare langa mine, cerand indurare... si apa si mancare si somn...:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar ptr. inceput o sa te punem sa cari teleul de 800!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vaai cata incurajare. Ce sa spun? Poate o sa si reusesc sa-l car. De asta ce mai zici? :))
    Cat despre tine, da, vad ca asa functionezi dar poate se leaga si o iesire mai pentru oameni firavi ca mine :)) si-atunci merg; altfel nu doresc sa fac parte din povestile cu "sperietorii de pasari". :d

    RăspundețiȘtergere
  8. Impreuna cu cei de la Nikon vom avea un eveniment Mare anul acesta, in Dobrogea. Numai sa puteti veni voi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Iar pe tine te duc pe Valea Fluturilor, sa ma bucur de bucuria ta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Florentina stai linistita ca nu chiar asa rau cum se spune aici....Din cate stiu eu inca n-a murit nimeni in camuflaj alaturi de Mircea, desi stiu persoane care au cazut prada somnului si chiar erau gata sa faca pe ele, numai sa nu-i sperie pasarile "nebunului".
    Dar doar asa tii minte toata aventura.
    Sa ne vedem cu bine de accea-si parte a teleului. Ca stiu persoane care se vedeau prin teleu (pe malul opus) si nu erau vazute chiar bine.
    Nu da-m nume sa nu se supere Irina.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai tii minte cand plecam pe furis, la 5 dimineata, sa nu se trezeasca Irina si sa vina dupa noi?:)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte fain, dar asa cum spune si Bogdan C, te-ai cam "zgarcit" la scris :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mircea eu zic sa o iei usor si sa povestesti intr-o serie de 5+ articole. Intamplari au fost nenumarate. Mi-am amintit acum de extraordinara tura cu barca cu motor facuta la prima ora a diminetii special pentru noi ca sa fotografiem pasari...dar te las pe tine sa le dezvolti pe rand.

    RăspundețiȘtergere
  14. dupa cate vad eu nu prea va doriti fete in gasca, tipa, dorm in picioare, confunda o biata soparla rara si sfioasa cu un sarpe...: ) masterpiece fotografia cu soparlita motaind...: )

    RăspundețiȘtergere
  15. Dupa cate a facut Domnul Petrescu pt voi (tu si “Domnul” Bogdan), si felul cum acesta a fost tratat de voi, nici un meritati sa mai ajungeti in tabara SOR si oricum nu veti mai participa!  Voi va considerati veterani in tabara asta!? Ma amuza comentariul tau Mircea, oricum nici in tabara precedenta nimeni nu va carat echipamentul…dar va lasam sa visati in continuare! ))) Ca sa nu mai zic despre “trezirea” voastra de dimineata, lucrul la bucatarie, ajutorul in tabara (care din partea voastra nu a venit de nici un fel) si alte inventii, sunteti cat se poate de penibili cu afirmatiile astea! Oricum toata lumea stie adevarul, voi ati venit la distractie acolo si altii au facut pe “sclavii” pt voi, ca sa va simtiti voi bine, insa lucrul asta nu se va mai repeta! Mai ai articole slabe, dar acesta e jalnic prezentat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cineva a baut peste masura!!! Si in tabara, si acasa.

    RăspundețiȘtergere
  17. Vorba cuiva de mai sus, cam zgarcit

    RăspundețiȘtergere
  18. Nimeni nu a baut peste masura, sau cei care au facut-o e problema lor. Acest mesaj nu vine din partea cui crezi tu ca vine Mircea! :) Doar ca de acord cu mine sunt mai multi insa nu vor sa scrie, dar mie nu imi e greu sa o fac si pt ei! Important e ca ce am scris mai sus e adevarat, de aceea nici nu ai avut de ce sa te legi, doar de cei care au consumat bauturi alcoolice prin tabara crezand ca din partea unei astfel de persoane vine mesajul! Adio Tabara SOR pt tine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar nu ai cat ma abtin sa spun ce am vazut/trait acolo. Tac ptr. ca e jenant, nu ptr. ca nu am ce spune. Daca m-am tinut deoparte si nu m-am 'intergrat" a fost ptr. ca am avut motive serioase. Despre mine poti spune ce vrei, nici macar nu ma cunosti, habar nu ai ce am trait eu acolo! Iar ca sa te iei de Bogdan, care a avut un comportament absolut ireprosabil fata de organizatori si fata de cei din tabara... chiar cred ca ai ceva la bord. Si care ar fi problema ca-mi interzici sa vin in tabara SOR, la care inca platesc cotizatie? Te cam ascunzi dupa cires si faci pe Dumnezeul organizatiei! Sa nu crezi ca o sa mor daca nu o sa ma mai duc intr-una! Mi-a ajuns o experienta!!! Pot sa-mi fac propria tabara oricand, si poti sa stai in cap, dar nu o sa poti impiedica asta. Uite chiar in vara asta o sa organizez una! Fara nici un rachier, fara frustrati si "binevoitori". De fapt nu stiu de ce-mi pierd timp sa-ti mai raspund. Iti urez o zi buna, mai lasa gandurile astea rele, ca nu castigi nimic. E un razboi in care nu ma intereseaza sa intru.
      Iar in tabara s-a baut pe rupte, numai eu stiu cate nopti am auzit behaiturile celor inecati in alcool, doamna organizator! Iar in particular pot sa-ti mai spun lucruri picante, care nu fac cinste. Dar e mai bine sa punem batista pe tambal, nu!

      Ștergere
  19. Pai in primul rand nu meriti sa mai vii acolo ca nu ai ajutat cu nimic si la sfarsit ai si plecat fara sa-ti iei la revedere, macar de la Domnul Petrescu puteai sa o faci! :) Tabara e un loc unde te cunosti cu ceilalti, discuti, impartasesti experiente, intri in discutie cu oamenii, asta inseamna "integrarea" de care spui tu si care din partea voastra nu a fost! Merg in tabara asta de multi ani si niciodata nu am intalnit oameni ca tine, ca voi! :) Voi dimineata si spre seara la pozat si apoi fuga la corturi, in infundatura acolo sa nu cumva sa va puna cineva la facut cate ceva pe acolo! :) Cam asa a fost la Maliuc, la Vadu ati fost putin mai interesati pentru ca nu cunosteati locurile si trebuia sa le aflati cumva nu!? :) Se vede ca nici acum nu stii din ce bani a fost sponsorizata acea tabara, nicidecum din partea organizatiei la care tu si altii platesc cotizatia (inclusiv eu), s-a organizat din fonduri obtinute de Domnul Petrescu (grupuri de turisti, patroni diferitelor firme mari din Tulcea/Constanta, prieteni de-ai dansului etc.), de acolo vin banii pt tabara asta!!! Vorbesti de propria tabara? Tu nu ai fost in stare sa te integrezi in una organizata de altii, ma intreb cum vei reusi sa gestionezi una singur! Sau crezi cumva ca e ca la vreun workshop de-al tau!? Ma faci sa rad! :))) De unde barci, de unde tot de ceea ce ai dispus tu in tabara aia!? In fine, deja e un subiect care si pe mine ma irita, un subiect care imi face sila dar asta e adevarul!

    Domnul Petrescu e un om cu suflet mare si poate ar accepta sa mai veniti in tabara aceea (asta daca se va mai organiza), dar sa speram ca nu ne vom mai intalni cu voi, cu aroganta voastra, cu textele voastre de doi lei precum : "Trebuie reeditata eventura, poate se leaga cu mai multi fotografi, sa-i punem sa ne care sculele, ca noi suntem "veterani" " , cum ziceam nimeni nu va carat sculele si nici nu o sa se intample lucrul asta! :) Si mai spui ca ai tot dreptul sa mai vii in Tabara SOR??? Cu aroganta si cu nesimtirea asta, cu mistourile astea!? Nici gand! :) Si da, chiar sunt una/unul dintre organizatori, te las pe tine sa-mi ghicesti "sexul"! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Cu siguranta ai probleme, da mari, mari! Uimitor este ca tocmai zona de la Vadu era una cunoscuta f bine de mine, de multi ani dorm incepand cu luna Martie prin stufurile alea, nu pe plaja. Cum nu ai nimerit nimic pana acum nu ai nimerit nici asta. In privinta organizarii, a barcilor... cine te crezi? Frate, sunt unii care nu mai incap in ei, oricine alcineva nu e in stare sa faca ce fac ei! Apropo ce ai facut pana acum de luat in seama, sa vada si ochiul nostru, poate ne dam seama si cu cine avem onoarea. Dar pana nu te prezinti (fapt care-ti permite sa spui orice aberatie) pot sa-ti zic sa iei o pauza, orice rahat de la tine va fi sters. Sa nu zici ca nu te-am anuntat, vrei sa dialogam, te prezinti si-ti sustii afirmatiile cu numele tau, altfel... mars!

    RăspundețiȘtergere
  21. Da, da! Foarte cunoscuta ce e drept, dar zona unde te tarai pe burta (am fost acolo si nu stiai de ea ;) , a trebuit sa ti-o aratam noi !!! Si nu mai nega cu atata nesimtire caci tot ce am scris mai sus e adevarat, nu vorbesc prostii !!! Te dai cine nu esti si te folosesti de oamenii din jurul tau, ii manipulezi ca sa-ti fie tie bine (fraieri sunt ei ca nu isi dau seama de lucru asta) !!! Indiferent de ce vei mai posta, nu mai intru sa citesc! Sper cum ziceam sa nu mai am nici un contact cu tine pe viitor ca ma iriti! Iar mars sa ii spui cui vrei tu, un mie catel! Dovada cat de matur esti in gandire...

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. ce confortabila e colivia anonimatului... omule, tu ai probele grave de personalitate, cu origini in trecutul indepartat, rezolva-le si debaraseaza-te de veninul si frustrarile stranse in sufletul tau. trebuie ca traiesti o mare suferinta, sincer... Aici e un loc atat de frumos, e o delectare sa citesc atatea impresii, amintiri si mai ales sa vad astfel de imagini desprinse parca din cartile cu povesti. Felicitari autorului si succes pe mai departe iar tine "anonimule" insanatosire grabnica!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…