Treceți la conținutul principal

Calugarita - Mantis religiosa  O insecta fascinanta, peste care am dat de nenumarate ori atunci cand ma taram pe burta, urmarind pasarici pe la Macin. Exista aproximativ 2000 de specii, majoritatea fiind specii tropicale ori subtropicale. La noi am intalnit 2 specii, Mantis religiosa si inca una, care imita firele de iarba uscate, de un maroniu galbui deschis, pe care am gasit-o la Vadu. Fotografiile realizate cu acea specie nu m-au multumit, asa ca le-am sters, iar acum regret. In fine, asta e.
 In schimb cele cu Mantis religiosa mi se par reusite, tinand cont de conditiile in care au fost facute, la sfarsitul unei zile toride de vara, in timpul unei ploi sezoniere, cu vant, soare, nori, praf.
  Momentele alternante de soare si ploaie au creat scena perfecta ptr. sedinta foto;

chiar daca preferam momentele cu soare celor cu ploaie Fiind o insecta carnivora, si-a dezvoltat aptitudini impresionante de deghizare, astfel dupa miscarile foarte lente prin care imita plantele pe care se catara, urmeaza o miscare fulgeratoare, cand membrele anterioare asemanatoare unui briceag, dar prevazute cu tepi ascutiti, insfaca orice insecta nefericita ce s-a apropiat suficient de mult. Aparatul bucal este unul de tip taietor, victima fiind tinuta strans cu bratele supradimensionate, si consumata de vie; Chiar si actul sexual are o parte macabra, femela consumand partenerul incepand de la cap, iar copularea are loc si mai intens ca urmare a unui reflex.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…