Treceți la conținutul principal

Apune Toamna, rasare Iarna...


  Nu mai aveam stare, si am pornit iar sa colind Dobrogea. Fara tinta. Am oprit peste noapte la poalele Pricopanelor, iar dimineata m-am trezit intr-un basm. La -7 grade.


Am urcat pe valea Serparul;

trecand pe langa cuiburile la care ma bucuram vara, privind cum se naste viata;


apoi am stat de vorba cu o caprioara;


Dar vorbele au fost luate de vantul ce suiera printre pietre, risipind ceata:
Iar aici am asteptat rabdator seara;
 Impartind frateste mancarea cu sufletele ce-l populeaza:
si cu ochii dupa umbra Acvilelor pierdute. Mama natura m-a rasplatit, aratandu-mi ceea ce-mi doream:

 Le-am privit, gandindu-ma ca putini ajung la inaltimea cerului, ceilalti, marunte gaze, imita zborul, visandu-se soimi.

Comentarii

 1. Foarte tari pasarile pe care le "prinzi"!
  Dar unde putem vedea ce a prins Gopro-ul ala?

  RăspundețiȘtergere
 2. Banuiam eu ca nu stai in casa zilele astea dar chiar asa..sa zbori deasupra codalbului...nu se face.
  Superbe imaginile.
  Pacat ca Dobrogea e asa departe de mine.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bogdane, nu mai aveam stare, ma manca de nu pot sa-ti explic... Am gasit un loc bun unde stateau Codalbi in niste salcii batrane, cred ca pun barca la apa si incerc sa ajung acolo. Astia din post i-am pozat la Pricopane, pe valea Serparu, stateam pe cel mai inalt varf si au trecut pe sub mine, apoi au urcat la nivelul meu, dar i-am pierdut in ceata. M-am mirat tare sa-i vad in munti! Nu stiu ce cautau acolo, migratie oare? Dupa cum arata sunt imaturi la a treia iarna. Erau doi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Codalbi astia par a fi de fapt Acvile de camp - Aquila heliaca. Acum m-am uitat mai atent si nu stiu ce sa zic... trebuie sa cer ajutorul lui Cosmin Manci! Ma miram eu ca vad Codalb in munti.

  RăspundețiȘtergere
 5. DL. Mircea daca a-ti suprins o Acvila de Camp,si cam asa pare, sunteti foarte norocos !
  In Romania se presupunea ca specia este disparuta, cautam odata cateva informatii despre aceea specie si din ce am gasit ultima data a fost zarita o pereche undeva prin Buzau, acum 2-3 ani !
  Deci foarte norocos daca este acvila de camp!
  Ar trebui facute eforturi de conservare a speciei !
  Lumina buna in continuare !

  RăspundețiȘtergere
 6. Asa se pare, erau 2 exemplare, au stat pe o stanca, undeva sub mine, dar pana am scos teleobiectivul, una a zburat, urmata apoi de a doua. Era o zi cetoasa si fotografiam oarecum in contralumina... dar chiar si asa sunt multumit de ce a iesit. Si FOARTE MULTUMIT de ce am vazut. A doua zi am asteptat de dimineata pana seara, dar nu s-au mai aratat.

  RăspundețiȘtergere
 7. Fantastice peisajele cu pietre !
  M-am intrebat de atatea ori daca peisajul chiar arata fabulos in realitate, pentru ca unii fotografi reusesc sa amplifice factorul de "uau" al peisajelor.

  Probabil ca in cazul asta si peisajul e fabulos, si pozele pe masura.

  Felicitari !

  Se pare ca visul tau s-a implinit.
  S-au reintrodus 3 perechi de lupi in Dobrogea, ca si concurenta naturala pentru sacali.
  Aici mai multe detalii :
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/lupii-reintrodusi-in-muntii-macinului-dupa-50-de-ani-242154.html

  Toate cele bune !
  Katran

  RăspundețiȘtergere
 8. superbe imagini , Mircea, si foarte frumos ceea ce faci! uite...eu de zburat n-am zburat niciodata, dar sa si conduci un deltaplan ca ceva de genul asta pare..si sa mai si incadrezi cum trebuie....nu cred a fi lucru usor. multumiri pentru imaginile astea!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…