Treceți la conținutul principal

Poveste cu Prigorii  Sunt unele din pasarile mele preferate, pierd zile si zile in fiecare an privind zborul si activitatile lor; cum se lupta,


cum se hranesc,

cum isi canta iubirea,


cum fac manevre spectaculoase ptr. a impresiona fetele,

sau cum zboara pur si simplu dupa insecte.


  Uneori se aseaza chiar langa mine,

si pot sa le privesc in toata splendoarea.  Sunt pasari migratoare, vin la noi cam pe 10 Mai si stau pana prin Septembrie-Octombrie, dupa care pleaca  ptr. iernat in Africa. Cuibaresc in colonii, prin malurile de pamant ale santurilor sau rapelor. Veti vedea zeci/sute de gauri in acele maluri iar partea interesanta e faptul ca o pasare viziteaza si cuiburile vecine, mai duce mancare, mai vede ce e cu puii vecinei, mai aduna o pana cazuta, mai stau la taclale...
 Cu toata frumusetea lor sunt ucise cu bestialitate de catre apicultori care dau vina pe ele ptr. pierderile de albine, dar uita ca e vorba de un ciclu natural, firesc. Sunt foarte inteligente, identifica stupii, se aseaza in zona si lasa albinele sa plece dupa mancare ptr. a le ataca la intoarcere, cand sant obosite si ingreunate de polen.
 Dar albinele nu reprezinta baza lor alimentara, dintre 10 capturi de insecte daca este una cu o albina. Bine, daca esti apicultor idiot si vi cu stupii langa o colonie...ori pierzi albinele, ori iei stupii si pleci. Ei bine am avut parte de o scena de cosmar, de care nu am mai vorbit pana acum. Apicultorii dintr-o zona au tocmit un alpinist sa distruga o colonie; cobora asta pe funie pana la gauri, dadea cu spray insecticid si cu carbid in gaura cuibului apoi o astupa cu un cep. Va dati seama cum mureau puii si pasarile mature prinse acolo!
 Mi-am pierdut cumpatul, am taiat funia idiotului cu o secure, am sarit dupa el in rapa si i-am dat  de cred ca si acum merge stamb. Daca mai aude asta de Prigorii lesina instant. Mi-a spus ca l-au tocmit apicultorii din zona...

Comentarii

 1. Fascinante imagini!Niciodată nu le-am văzut atât de aproape.Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu s-a prins inca lumea ca-s alea impaiate :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Că sunt împăiate este imperceptibil cu ochiul liber, însă de ce au aşa de multe lansatoare de rachete pe aripi? :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Bine i-ai facut nemernicului! Numa` Dzeu sa te fi tocmit sa accepti asa ceva! Superbe imagini Mircea!

  RăspundețiȘtergere
 5. albinarelul-super reusite .unii nemernici le taiau ciocul si le dadeau drumul

  RăspundețiȘtergere
 6. Beautifull!! Very, very beautifull!!
  Excellent photographs! and excellent photographer!
  -.

  RăspundețiȘtergere
 7. Tocmai citeam GRADINA SECRETA, unde prigorelul e si el un personagiu :)
  Astfel incat, dand de-un search, am gasit acest frumos si interesant blog, pre unde zboara-n liniste si-s iubiti si prigorii, alis macaleandrii, pasari teribil de frumoase, interesante si pe care merita sa le "spionezi" :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte frumoase toate fotografiile si apropo,, bine i-ai facut tipului alpinist, numai ca din pacate nu le poti pazi permanent..

  RăspundețiȘtergere
 9. Incredibile imagini. Haladuiesc de cateva ceasuri prin blog si nu ma mai satur!In seara asta l-am descoperit,o sa revin si maine.Te rog sa primesti multumiri ca ne impartasesti minunile vazute si ne faci partasi la ele.(deocamdata anonima pana imi fac un cont:)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…