Treceți la conținutul principal

Peisaje - Cornel PufanAm onoarea sa va prezint al doilea menbru al grupului In Tufisuri. Este un excelent fotograf de natura, am gasit absolut intamplator galeria lui si am fost impresionat. Ma inclin Cornel Pufan:


  " M-a rugat deunazi  Mircea sa scriu cateva randuri pe marginea unei fotografii.  Ok, i-am zis, cat poate sa fie de greu!  Asa ca am luat o coala de hartie, mi-am ascutit un creion si m-am afundat  in introspectie, adica in scaunul meu preferat.  Dupa vreo jumatate de ora, coala era tot alba dar varful creionului meu parca nu era perfect ascutit – este un lucru comun faptul ca un fotograf trebuie sa fie atent la toate detaliile.  Dupa patru, cinci incercari a iesit aproape perfect si aprope inutilizabil.  Daca as avea respectivul creion probabil l-as fotografia si vi l-as arata si voua. Ar fi o fotografie interesanta despre cum uitam, incet, incet, sa scriem. Dar el nu este decat o fabulatie cu modeste pretentii de alegorie absconsa. 
 Anul acesta mi s-a intamplat, undeva pe o culme a Trascaului,  sa astept doua saptamani  pentru a surprinde momentul perfect. Cu fiecare zi mai irascibil, mai frustrat, mai neincrezator, asteptand un Godot iluzoriu. Se spune ca atunci cand nu ai ceea ce-ti doresti  e musai sa te multumesti cu ceea ce ai  si desi nu-mi  place acest aspect e musai sa ma impac cu el. Asa ca atunci cand ultimele zile ale concediului incepusera sa zornaie stinghere in clepsidra lor fragila, am pornit dis-de-dimineata in haituirea mistretului cu colti de argint. Spun haituire pentru ca dupa a saptea, sau poate a opta culme urcata, cine mai stie, un mot trezit cu zorii ma intreaba curios: ``ce vanezi?``.  ``Visuri`` as fi vrut sa-I raspund dar mi-a fost teama ca intelegand s-ar fi intristat.                                                                                   
 Ajuns la malul ultimului deal, zabauc de atata alergatura, as fi putut sa o iau indarat, din inertie, asemeni lui Forrest Gump. Mi-am amintit totusi ca am aparatul foto cu mine si am tras cateva cadre pe marginea carora sper ca a meritat  sa-mi tocesc perfectul meu creion."


  Am decis sa caut fotografi buni cu activitate in natura, nu conteaza ce fotografiaza: peisaj, wildlife, portrete, nuduri, arhitectura, macro; si sa le propun sa infiintam un grup fotografic - In Tufisuri. Experienta  celor din grup sa fie prezentata pe un site cu acelasi nume, astfel incat sa ajutam pe cei care vor fi atrasi de genurile respective de fotografie asa cum putem, sfaturi, articole despre locurile unde pozam, secrete de prelucrare, informatii despre obiceiurile animalelor sau pasarilor, in cazul fotografiei de wildlife. Voi incerca  sa centralizez aceste informatii pe site si cred ca demersul meu va avea succes, tinand cont de impactul avut cu blog-ul. Daca nu voi mai fi singur, iar informatiile vor acoperii o plaja mai mare de subiecte, cu siguranta ca nu vom mai sta cu capul plecat in fata celor din alte tari cu  traditie. 
  Al treilea membru al grupului, Cosmin Manci, urmeaza sa-mi dea si el un material cat de curand. Hai Cosmin, ca asteapta lumea...

Comentarii

 1. E cumva vorba de munetele Trascaului din jud. Alba?
  Langa Rametea?

  RăspundețiȘtergere
 2. Asteptam cu nerabdare infinatarea grupului In Tufisuri si aparitia site-ului.
  Bafta in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu stiu locul, nu am fost niciodata pe acolo, poate ne raspunde Cornel.
  Multumesc, lucrez la site, oamenii o sa-i culeg incet, incet. Dupa o dezamagire crunta cu un fotograf din Bucuresti, de fapt cu doi, sunt mai atent cu selectia. Imaginile produse trebuie sa depaseasca media, calitativ; iar daruirea sa fie totala. Ca sunt fotografi buni de natura, dar se ascund in grote, nu spun nimic despre ce fac si cum fac, niste monumente de egoism! De aia nu se coaguleaza nimic in tara asta, plina de altfel de "genii" si artisti "neintelesi".

  RăspundețiȘtergere
 4. Mircea, multumesc pentru cuvintele frumoase! Ma simt onorat!
  Alex, exact despre acel munte este vorba.

  RăspundețiȘtergere
 5. Salut initiativa si astept cu nerabdare situl de care vorbiti...

  PS: toate fotografiile de aici sunt superbe!

  RăspundețiȘtergere
 6. Cu privirea, sunt pe fotografiile astea de circa un an...
  Cu sufletul, dintotdeuna...
  Cu prezenta, de azi!
  Promit sa nu va scap din ochi! :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…