Treceți la conținutul principal

Am vrut sa urc un munte! Asa ca m-am dus pana la Pricopane, probabil cei mai spectaculosi munti din toata Dobrogea. Bine, nu sunt chiar munti, mai mult niste dealuri, dar ce dealuri!!!
 Si e bine ca nu sunt Ursi, poti sa umbli pe aici si-n fundu gol, nu te ataca nimeni, sau nimic. Este inutila orice arma, poti lasa acasa si spray-ul cu piper.
 Dar sa revenim la pietre:
 Am alergat ca un bezmetic de la un grup de stanci la altul, de parca se termina muntele si nu mai apucam sa-l fotografiez, va recomand sa mergeti aici si sa stati macar 2-3 ore intr-un loc, la umbra pietrelor. O sa ma pomeniti! Regret ca nu am ramas peste noapte, dar saptamana viitoare cred ca o fac, se anunta vreme rea, ploi si nori, numai bine sa fotografiez stancile ude si valurile de nori negri. Nu vreau sa ma gandesc cum arata locul iarna, cand crivatul formeaza turturi orizontali pe stancile astea! Va urma...

Comentarii

 1. Faine foto .. felicitari. Acum Dobrogea renaste si prin tine desi as prefera sa ramana aceeasi fata morgana pe care o cunosc!
  Ti-am admirat multe fotografii din Dobrogea, mai ales pe cele montane si nu am vazut inca Sfinxul Dobrogean, Baba Dochia, Capcaunul si Scaunul lui Stefan. Ar mai fi Fereastra Zmeilor si Babele si altele nenumarate. poate data viitoare ne incanti si cu ele. Spor si lumina suficienta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte frumos!De abia aştept imaginile promise.Spor şi lumină bună!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dacă ai fi scris: "Pricopan, cel mai spectaculos din toată Dobrogea" ar fi fost ok.
  Însă, Pricopan este un vârf de 370 de m în Munţii Măcin...
  Dacă ai fi vrut să publici într-o revistă primele două rânduri ale canavalei, materialul nu ar fi primit bunul de tipar...
  Salutări!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cătălin, vârful cu pricina, de 370m de care spui, se numeşte "Sulucul Mare". Tot lanţul muntos, poartă denumirea de "Culmea Pricopanului".

   Ștergere
 4. Multumesc Catalin, noi spunem Pricopane la tot lantul ala, chiar daca e gresit asa.

  RăspundețiȘtergere
 5. Lasă Mircea...nu e dobrogean.Numai cine cunoaşte ţinutul dobrogean ştie asta :)
  Mie cei 370 de metri ai Pricopanului mi se par destul de greu de urcat şi numai cine s-a căţărat pe vârfurile din Măcin ştie despre ce vorbesc.App,pe Consul nu vrei să urci?

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…