Treceți la conținutul principal

Workshop de fotografie - Portrete prin toamna

 


     In perioada 28-30 Octombrie 2011, fotograful Mircea Bezergheanu organizeaza un workshop foto cu tema Portrete prin toamna. In cadrul workshop-ului se vor studia:
- metodele de iluminare folosind doar lumina soarelui, precum si combinatii intre lumina soarelui si lumina de blitz.
- compozitii care sa integreze armonios subiectul in cadrul natural, de la alegerea culorilor pana la incadrare.
- alegerea distantei focale optime pentru diverse abordari ale subiectului; vor fi studiate diferentele, avantajele, dezavantajele catorva obiective folosite in fotografia de portret.
  Locul: Moeciu de jos, Sat Drumul Carului. Locatia se afla pe DN 73 din directia Brasov (km. 99 + 220m) adica la 33 km ~ 45 min cu masina; 22 km de Rasnov; 9,3 km distanta de Castelul Bran si 2,5 km de Fundata. Cazare la Pensiunea Cetatea Carului.
   Pensiunea se afla la o altitudine de 1.070 m si la o diferenta de nivel de 10m fata de drumul national, acest lucru functionand ca o bariera fonica. Accesul se face pe drum privat.
  Programul va incepe vineri dupa amiaza, in functie de sosirea participantilor si va cuprinde cateva momente de destindere: Tir cu arcul, pana la sosirea tuturor participantilor, moment in care vor incepe discutiile despre fotografia de portret, prezentarea de portofolii, vom raspunde la intrebari.  Sambata dimineata, dupa micul dejun se vor fotografia modelele pana la ora 12.00 astfel incat participantii sa aiba parte si de lumina dificila (dupa ora 10.00) si sa poata fi gasite rezolvari la problemele puse de aceasta.
  Urmeaza pranzul, o mica pauza, apoi a doua iesire in natura pentru fotografiat, pana spre seara, cand se va putea profita de lumina amurgului si de un foc de tabara unde se vor putea combina 3 tipuri de lumina: cea ambianta, cea data de focul de tabara si cea de la blitz-uri. Dupa cina se va discuta pe marginea fotografiilor realizate in acea zi.
  Duminica dimineata se mai face inca o iesire foto dupa micul dejun, apoi se face check-out-ul, se lasa bagajele intr-un loc sigur si se continua cu inca o sesiune foto in curtea pensiunii.
   Pentru inscrieri si detalii puteti contacta organizatorul la adresa mirceabezergheanu@yahoo.com.


Comentarii

 1. Cornea Raducu Sabin29 septembrie 2011, 21:34

  I'm IN. Si sunt nerabdator sa gust din tehnica aceasta ireprosabila.

  RăspundețiȘtergere
 2. Voi fi sie eu prezent.
  Am beneficiat intamplator in vara de un "workshop" de wildlife ad-hoc in Delta Dunarii oferit de Mircea. Pot sa confirm ca in spatele acestei tehnici ireprosabile se ascunde un om cu suflet mare.
  Am invatat multe alaturi de Mircea si sper ca si dupa workshopul de portrete sa vad rezultate la fel de spectaculoase.
  Fotografi din delta puteti vedea aici:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.216369528416348.68009.100001299074871&l=65076e94e4&type=1

  RăspundețiȘtergere
 3. Bogdan, da de ce nu le spui cum te-am haituit prin mlastini, fara hrana, fara apa...

  RăspundețiȘtergere
 4. Toate astea au facut parte din aventura. Si a meritat pe deplin. Nu mi-a fost tot una sa trec prin apa pana la piept si namolul pina la genunchi cu sculele deasupra capului, dar si asta a facut parte din aventura si a iesit super pina la urma.
  Chiar cand mai facem o tura....:))

  RăspundețiȘtergere
 5. Mult succes, Mircea. O sa fie muuult de munca. Grupul S.O.R-istilor din Calarasi te saluta.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…