Nuduri, pe ici, pe colo...





 Se pare ca articolul Arde Dobrogea are un impact mare, primesc mesaje cu felicitari, injuraturi si intrebari cu privinta la zona in care am facut cadrele. Mi-au fost cerute chiar si originalele Nef sa se convinga persoanele respective de nu stiu ce chestie, ma rog unii nu cred nici acum ca eu fac fotografie, au senzatia ca fara Photoshop sunt pierdut. De fapt mie-mi place sa fac portrete si am ajuns sa fac nuduri datorita caldurilor mari din timpul verii, cand nu se mai putea sta imbracat in studio. :)




iar la un moment dat am zis sa "ma fac artist" asa ca am trecut la cadre alb/negru








  Ce vremuri... cate zbateri, cate cautari... Mor de ras cand imi amintesc. Stateam ca disperatul cate 18 ore in studio fotografiind, studiind iluminari, prelucrand cadrele realizate. Si nu pozam modele consacrate, erau doar prietene, cunostinte sau modele in devenire. Nu m-am impacat niciodata cu celebritatile.
  Dupa cativa ani de stat ascuns in vagauna am descoperit Natura si mi-a fost lansata o noua provocare: fotografia de nud in Natura! Daca fotografia de portret e dificila, fotografia unei persoane goale este cu mult mai grea, mai ales daca vrei sa pastrezi fragilitatea, inocenta si puritatea intacte, sa nu o dai in obscen. Adaugi faptul ca trebuie sa faci asta in camp, sau in padute, sau pe munte, unde caldura, frigul, vantul, insectele, privirile unor ciobani obsedati pot sa distruga cheful orcarui model care urmareste nuduri artistice pe web si crede ca sunt usor de facut.






 Daca vrei sa ai unitate, alegi bine locul si urmaresti cum se comporta lumina de-a lungul zile, poti avea surprize placute seara in locuri in care ziua nu ai sa gasesti cheia de lumina, un exemplu ar fi seria Blue Lagoon, realizata pe insula Portixol:








  Sau Cocoon realizata in doua locatii, Andrago si Javea








 Iar ptr. cei ce cred ca nu poti realiza cadre de exceptie in locuri normale, din Romania, le pot da un exemplu, o fotografie realizata la Costinesti, inspre epava, la cazemata de beton inundata:


  Sau chiar mai simplu, in orice padurice, toamna:


 Totul este sa nu pleci de la idei preconcepute, ca aici, sau acolo nu prea ai ce sa faci, din diverse motive. Poti realiza cadre de exceptie si pe strada, dimineata la prima ora, eventual daca fulguie usor si postezi modelul gol langa un semafor... Obligatoriu sa iasa in cadru si ochii bulbucat-pofticiosi ai soferilor sau cei oripilat-indignati ai soferitelor. Si stai linistit, militia doarme dusa la ora aia!

Comentarii

  1. WOW, o palma data contestatarilor.
    Bravo!
    Oricum, pentru multi daca nu ai ceva scoli scumpe si cu figuri terminate, sau nu apartii unor grupuri de cacao, scuzati limbajul, inseamna ca nu existi.
    Practice makes perfect!
    Nu scoala nu stiu care, sau apartenenta la vreun grup sau familie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca vorbim de Scoala de Fotografie in Romania, mai bine nu mai vorbim. Cu ce profesori fratele meu alb? Cei care imita meseria asta pe ici pe colo sunt demni de mila, cu niste portofolii comice, sau lipsa. La fel cand e vorba de Criticii de fotografie. In tara asta nu exista nici unul, punct. Unul din asta se formeaza in cam 15-20 ani, si trebuie sa stie tot despre fotografie. America si-a format asemenea specialisti, sustinuti din spate de o industrie (artistica) foto. Cu nuntasi sau pozari pe la 3 reviste de cocalari si pitipoance autoproclamate "vedete" o sa puta haznaua asta multi ani de acum incolo. Dar stii ce iubesc eu la maxim? Juriile concursurilor foto din Romania!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer eu in ale fotografiei sunt cat se poate de nou, am un dslr da aproximativ 3 luni, D3100. Nu sunt expert, nu cunosc in particular juriile concursurilor foto din Romania, dar stiu atat: nu castigi nimic fara pile, se promoveaza mediocritatea si non-valoarea, peste tot in tara. Tinerii din ziua de azi nu au modele de urmat, gigi becacali si borcea, ca sa nu spun de altii din politic,sau "mondenii" din romania, sunt o gluma mai mult decat proasta.Sincer!
    Eu ma bucur ca prin Intermediul, nikonisti.ro am apucat sa dau de dumneata, de pozele pe care le faci, Sincer, am un model de urmat, chiar daca momentan e doar la nivel de hooby poate pe viitor va fi ma mult, si intotdeauna tintesc cat mai sus, asa mie firea.
    Cat despre industrie, artistica sau de orice fel, a disparut complet din peisajul romaniei moderne, romanul a uitat un lucru pe care toata lumea din toate colturile lumii il stie, trebuie sa muncesti ca sa castigi, indiferent de domeniu!
    Va apreciez munca, aveti un ochi deosebit!
    Sper sa apuc sa vin si eu la un work-shop organizat de dvs. la cel de la brasov nu am putu participa, deoarece munceam in acel week-end mai mult de atat aparatul mi-a ajuns acasa abia martea dupa work-shop.
    Lumina buna in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. excelente foto ! multumesc ! Cezar

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbe sunt fotografiile, iar fetele nu sunt doar frumoase, ci si expresive si pline de viata.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…