Treceți la conținutul principal

Mai noi nu ai?  Una din intrebarile cretine primite pe galeriile si forumurile romanesti de fotografie suna cam asa: "Aaa, o stiu pe asta, mai noi nu ai?" Ilustreaza perfect consumismul actual. Totul se perimeaza rapid, trebuie schimbat chiar daca mai functioneaza, chiar daca nu l-ai folosit. Uzura morala arunca la gunoi tone de produse fara cusur. Ultimul model nu aveti?
 De parca fotografiile realizate de mine acum multi ani nu ma mai reprezinta, nu au o parte din sufletul meu in ele

 Cu cat e mai nou cu atat e mai bun? Chiar asa? Aici sunt pierdut:


nu mai inteleg nimic


chiar daca multi considera ca fac o fotografie prea comerciala
iar aia care folosesc imagini comerciale mi-au reprosat ca le fac prea "artistice" Dumnezeule mare, cine sa-i mai inteleaga?
  Eu doar ma bucur de viata, si vreau sa se vada in imaginile mele, ca multi asociaza zimbetele din unele fotografii cu fotografia comerciala. Nu oameni buni, e vorba de fericire, sau arta reproduce doar dramele?
  Inca un sablon? Eu cred ca da.

  Dar la peisaje cum va dati seama daca sunt comerciale? Aaa, stiu, daca au culori! Atunci merg la ilustrat vederi, deci sunt comerciale! Nu zau? Deci trebuie doar alb negru? Nu-mi pasa!
Cred ca stiu, conteaza mesajul, de aceea va dau o tema de casa: Frozen Time:

Comentarii

 1. Foarte frumoase pozele !

  Cel mai mult mi-a placut "Alina_in_ceata_118".

  Katran

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu nu inteleg de ce puneti la suflet trolajul de pe forumurile romanesti.Faceti bine ce faceti si cam asta e tot ce conteaza.Mai bine postati pe forumuri internationale.

  RăspundețiȘtergere
 3. e exact ca aia de la PECO : "benzina de 95, 98 .... dar de anul asta nu au ?" si chiar nu stiam ca fotografiile au perioada de garantie, am mai invatat ceva,

  RăspundețiȘtergere
 4. Am zis ca e bine sa mai ajuti pe unii, iar pe altii sa-i mai trezesti din visare, dar se pare ca e o mare greseala.

  RăspundețiȘtergere
 5. Laurentiu Lupascu30 septembrie 2011, 12:30

  Mircea, eu chiar mi-as dori sa mai vad fotografii vechi ale tale. Stiu ca faceai niste fotografii reportaj super! Parca aveai si ceva premii pentru ele ... :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Daca ar fi sa functionam toti pe princiul asta ar fi dezastru...Rembrandt ar fi perimat si plictisitor, vb. aia e vechi. Cand alti platesc o avere pentru un tablou sa o o fotografie buna, unia daca o vad a 2 oara li se pare plictisitot...nu ca nu ar fi fost plictisitor si prima data. SUPERFICIALUL E LA MODA...

  RăspundețiȘtergere
 7. Mircea, pe astea le-am văzut. Mai noi nu ai? :)

  Acum pe bune, nu mai pune la inimă chestiile astea, nu-ți fac bine nici ție și cu atât mai mult celor cărora vrei să le spui una alta. Așa se creează disocieri de la ceea ce ar trebui să ne țină împreună ca fotografi. Adică, pe înțelesul tuturor, le dai apă la moară și satisfacție celor care nu-ți acceptă/înțeleg ceea ce faci (indiferent de motive, poate chiar nu înțeleg sau sunt orgolioși/invidioși sau chiar nu se pricep să comunice).

  Într-o altă ordine de idei, permite-mi să-ți recomand inserarea un flux RSS, să fie mai comod de citit blogul printr-un cititor RSS. Mulțam. Și pentru fotografii!

  RăspundețiȘtergere
 8. eu doar spun ca... ca intotdeauna SUPERB !!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. "Ilustreaza perfect consumismul actual. Totul se perimeaza rapid, trebuie schimbat chiar daca mai functioneaza, chiar daca nu l-ai folosit. Uzura morala arunca la gunoi tone de produse fara cusur. Ultimul model nu aveti?"
  Acest lucru inseamna evolutie, si este perfect normal sa fie asa.Inca se mai pot folosi telefoane fixe fara probleme dar cate pers. mai au asa ceva in casa?Locomotivele cu abur daca sunt oleaca curatate si acum pot trage trenurile, cate stii sa mai fie folosite? Este foarte bine ca "publicul" se plictiseste repede si cere tot timpul ceva, asa artistii nu pot ramane cu aceleasi fotografii ,cum e in cazul de fata, toata viata. Ce ar fi fost daca DaVinci se oprea la Cina cea de taina, sau Michelangelo la David? Adio Monalisa si adio pictura Capeli Sistine. Deci daca vi se spune ca "mai ai ceva nou" trebuie sa se inteleaga ca publicul,despre asta e vorba, s-a plictisit de acelasi teme din fotografi. Sa recunoastem folositi cam acelas tipar: obiectiv 85 1.4 sau 35 1.8, tele 2.8, culorii vii,natura si dif. pers si peisajul.In cocluzie este bine ca vi s-a spus asta pt ca se astepta la lucrari mai bune de la dvs.

  RăspundețiȘtergere
 10. Anonim: Nu ai inteles nimic. Folosesc acelasi tipar? De ce ptr. ca la portrete trag cu 85/1,4, ci 35 si tele cu 2,8? Esti total in afara subiectului, scuza-ma ca ti-o spun. Nu uita de "artisti perimati" care au tras mai toata viata cu acelasi aparat si obiectiv...

  RăspundețiȘtergere
 11. d-le Bezergheanu, nu va cunosc si chiar daca nu mi-as permite sa va dau sfaturi. va rog nu luati in seama mizeriile.
  fotografiile, vechi ... noi, incanta ochiul si ating sufletul. toate aceste clipe de frumos, picura liniste ... Paula

  RăspundețiȘtergere
 12. Mircea fotografiile tale sunt bune.Atat.Tot ceea ce am vazut la tine este o fotografie aproape bruta,care tinde cu timpul sa plictiseasca omul ,mai ales ca nu vi cu nimic nou ce tine de ipostaze .Nu critica pe altii,am vazut intr-un post anterior.Avand in vedere ca si eu am o oarecare experienta imi permit sa iti spun ca ai enorm de multe greseli : "sunci",fire de par culori mult prea saturate-in multe locuri se vede cum ai tras de ele-,neatentie la detalii,blitz proeminent ,cadre in masina(asta apropo de critica facuta altora legat de locatii) iar in unele situatii blitz mult prea proeminent.Cosmin

  RăspundețiȘtergere
 13. Mircea Bezergheanu3 octombrie 2011, 22:11

  Cosmin, ar fi trebuit sa citesti printre randuri, dar te-ai simtit lezat si ai adoptat pozitia "Ba pe-a lu' mama ta!"
  Nu sunt perfect, cum nimeni nu e. Muncesc inca la asta, evident fac o multime de greseli si incerc sa le corectez din mers iar asa nu ma plictisesc pe traseu...

  RăspundețiȘtergere
 14. Domn Cosmin, in teorie...esti beton!! da' esti asa simpatic sa intrebti spre retina noastra niste exemple (foto) din experienta domniei tale? ovidiu

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…