Treceți la conținutul principal

E mai complicat ca Windows-ul!  Ma trezeste un amic cu noaptea-n cap si-mi spune: Mircea, sa moara Cici, mi-am tras D3!
  Eu: cine sa moara?
  El: Nu conteaza, mi-am luat un D3! Ca al tau!
  Eu: Asa, siii? aaa, felicitari si sa-l stapanesti sanatos!
  El:  Vreau sa vin pe la tine sa ma inveti sa fac poze! Cam ca tine! HA HA HA!
  Eu: Cad inapoi in perna, dau ochii pe spate si-l intreb daca a citit manualul la camera, ca nu se poate face nimic cu aparatul ala daca nu stii sa-l strunesti.
  El: Da-l drak de manual, tu sa-mi arati cateva butoane, ca e mai complicat ca Windows-ul aparatul asta! N-am timp de citit manualul, nu ai vazut cate pagini are? 500!!!
  L-am refuzat politicos, trebuie sa plec oricum din localitate cateva zile si nu am cum sa-l ajut, iar el ofuscat imi spune ca se duce la Cornel sa-i arate, ca el l-a ajutat mereu...
 Bine, Cornel e canonist, are 5D si nu stiu cum o sa-l ajute. Iar artist nu te face nimeni, nici macar o facultate, aia doar poate sa certifice asta. Cornel: mult succes!!!


Comentarii

 1. si eu te-as suna daca s-ar intampla vreodata miracolul sa am bani sa imi cumpar un D3 ;) ... cel mai probabil pt un workshop... dar cum inca traiesc in romania pot doar visa... activitate cat mai bogata pe "intufisuri" sa ai !

  RăspundețiȘtergere
 2. Tare, asta e din seria: "Ce poze misto face aparatul tau!" :)

  RăspundețiȘtergere
 3. ce ma amuza. auzi tu " e mai complicat ca windowsu' " :)))

  RăspundețiȘtergere
 4. 500 de pagini, mult domle' mult. dincolo era mai ieftin!
  =))))))))))
  Asta da-l dreq de manual e pe sistemul nou romanesc, manea, facem dupe ureche.
  Cum era melodia aia: Las-o ba ca merge-asa !

  RăspundețiȘtergere
 5. mda, asta este din seria: http://www.petapixel.com/2011/09/28/nikon-says-a-photographer-is-only-as-good-as-the-equipment-he-uses/ (una din cele mai grave greseli [de PR] scapate de la Nikon)

  RăspundețiȘtergere
 6. O sa ajunga la concluzia ca D3-ul nu face poze faine si ca ii trebuie ceva pe format mediu!

  RăspundețiȘtergere
 7. Dupa nunta, fotograful aduce pozele tinerilor la care soacra comenteaza:
  - Ca bun aparat mai ai mai fotografule, tare frumoase poze scoate!
  - Pai... dar si mancarea la nunta era buna! Ca tare bune tigai mai ai, coana soacra!

  RăspundețiȘtergere
 8. (pt. ghpriss)
  Bine punctat !! hahaha ... replica asta trebuie sa o tin minte. Garantat 100% ca o voi folosi curand !! :))

  RăspundețiȘtergere
 9. Cea mai buna replica ramane tot : -Ce poze misto face aparatul tau !
  Sau aia cu : Pai da, dar ale tale sunt mai misto, ca ai si scula mai pretentioasa !

  RăspundețiȘtergere
 10. Iar Cornel va scoate la final o reclamă de genul: ”Învață germana la perfecție în 2 zile!” sau ”MBA-ul în doar 10 zile, GARANTAT!”. Uite d-aia .... ”n-are ursu carpatin coadă” ....

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre pozografi. Care este...

Așezați-vă bine în scaun, eventual cu o pastilă de inimă la îndemână, că o să vă doară! e din categoria - Lumea-i rău și are arme. Capitolul - Viața-i greu.

     *   Pozograful începător - a fost creat de Dumnezeul pozografilor, din masa amorfă a selfiștilor, care se trag în telefoane. Este mana cerească a producătorilor și vânzătorilor de echipamente, deoarece, dacă-i lasă tata lor, vor achiziționa tot felul de echipamente inutile, crezând că posesia unei pianine în sufragerie te face automat Pianist. Sau Pianinist...
 Vor citi pe nerăsuflate tot ce găsesc pe net, evident fără să poată discerne gunoiul de informația reală, apoi se vor atașa de o marcă foto, în funcție de ce au în posesie cei cu care interacționează. Trebuie tratați cu atenție, deoarece chiar au nevoie de ajutor, iar dacă vrei să-ți faci o armată de susținători în viitor, ei reprezintă cel mai bun material, deoarece sunt încă maleabili, poți să-i frămânți relativ tare, ptr a-i modela. De obicei nu vin în turele mel…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…