Arde Dobrogea!






  De cateva saptamani izbucnesc incendii care fac una cu pamantul suprafete de stuf, de iarba si paduri in Dobrogea mea draga. Asist neputincios, a fost o vara fierbinte iar vegetatia uscata arde ca iasca atunci cand intra in contact cu inconstientii:



In Delta este un obicei vechi, in fiecare primavara sunt incendiate suprafete uriase de stuf, dar ce am vazut anul asta... ma depaseste. Pe cand pozam cu Iza am dat de o campie incendiata care a aprins si padurea din vecinatate, astfel ca nu am stat acasa decat o zi, astazi am plecat cu prietena mea Geanina in sparanta ca voi reusii sa fac cateva fotografii destul de puternice, astfel incat sa atrag atentia asupra fenomenului:





 Am realizat imediat ca trupul gol si murdar al Geaninei ilustreaza perfect formele moi si goliciunea vulnerabila a Dobrogei mele.




Cred ca acum intelegeti de ce o iubesc atat de mult si sufar cand o vad neputincioasa in fata pericolelor





Comentarii

  1. Tot ce se intampla in acele zone e de fapt un cosmar , un cosmar pus in lumina ca fiind o "realitate dulce" prin fotografiile care ne "clatesc" privirea de durerea provocata prin nepasarea unora sau nesimtirea altora...

    RăspundețiȘtergere
  2. De data aceasta, te contrazic. Fotografiile sint minunate, dar nu sugereaza deloc ce ai vrut tu... Contrar aparentelor, Geanina este un model extrem de puternic (daca-ti amintesti, la postarea despre nuduri, nu mai stiu daca aici sau pe fb, iti spuneam ca exprima revolta femeii "prinse" in "stinca" vietii - care, neindoielnic, nu va lasa lucrurile asa, ci va domina destinul!). Nu arata absolut deloc vulnerabila. Feminitatea ei este rafinata, dar nu in sensul fragilitatii, unei delicateti de acest gen... Poate ca de aceea nu ar trebui sa facem echipa cu persoanele care ne sint dragi, nu stiu, sau numai in privinta anumitor subiecte. Ea arata ca o persoana foarte sigura ca este iubita si protejata. Ocrotita, de altfel, atit cit are si ea nevoie pentru ca, repet, da impresia ca... este foarte stapina pe situatie. Chiar si acolo unde mimeaza atitudinea necesara, se vede de la o posta ca e o luptatoare. Cit despre "moliciune"... sa fim seriosi, ea are cel mult ceva din moliciunea marilor feline. A parut vreodata, fie si o leoaica pui, una foarte tinara si "fina", "vulnerabila"? SD

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…