Trag tunurile la Villajoyosa



Pe 28 Iulie, la Villajoyosa are loc, in fiecare an, o fiesta deosebita, reeditare a debarcarii Maure ce a ras orasul acum cateva sute de ani in urma. Nimic nou sub soare, mai sunt in lungul coastei Valenciene orase facute una cu pamantul de Mauri si fieste care sa ilustreze acele momente dramatice, dar aici are loc o debarcare Maura dupa ce toata noaptea trag combatantii unii in altii cu tunurile si flintele. Ce poate fi mai atractiv ptr. un fotograf decat niste tunuri care trag in salve spre corabiile care se apropie pe mare si care la randul lor trag cu tot arsenalul din dotare! Prima problema e sa treci de miile de turisti care blocheaza trecerea spre locul ingradit si pazit starsnic de organizatori, ca nu cumva un turist ametit sa ajunga in fata tunurilor si flintelor desfasurate pe plaja. Asa ca toata lumea priveste de la o distanta apreciabila, lucru care m-a facut sa apelez la cateva trucuri invatate in timpul misiunilor la care am luat parte. Asa se face ca m-am trezit in mijlocul actiunii, armele trageau in jurul meu, lumina extrem de slaba, imposibil de focalizat pe ceva, miros de cordida,  zgomot, trupe care se miscau intr-o coregrafie greu de inteles ptr.mine.


 Mi-a luat ceva timp pana sa-mi gasesc locul si sa ma acomodez cu harmalaia de nedescris, am incercat sa ma concentrez pe o linie de tunuri si sa le surprind flacarile de la gura tevii:









Apoi am incercat sa-i surprind pe cei care trageau cu flintele:




am incercat si cateva cadre cu vasele care asediau orasul, unele tragand, altele luptandu-se cu valurile periculoase:





  Spre dimineata lumina ma ajuta sa disting mai usor ce este in jurul meu:







Si am putut evalua pagubele si victimele, mai ales pe asta rapus chiar inainte de lupta finala:


Lupta finala care s-a dat chiar la primele raze de soare:






Si s-a incheiat cu o imagine de mare angajament, o pereche de tineri fugind sa se arunce in mare:


Comentarii

  1. Man, cel putin imaginile cu soarele in cadru, aproape de linia orizontului (probabil apus) sunt senzationale, zici ca ai dat stop pe imagine la un film facut la holywood. Toate au un aspect cinematografic !! In alta ordine de idei tin sa-ti multumesc ca m-ai lamurit pe partea tehnica, legat de o setare aparent foarte misterioasa pt. mine legat de teoria compresiei RAW dezvoltat de Nikon. Am intrebat pe multi nikonisti inraiti dar nici unul nu a reusit sa-mi dea un raspuns logic. Multam !!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…