Bou a la mar



 Tradus inseamna Taur in mare. Epicentrul fenomenului - Denia, orasul inregistrat in cartea recordurilor cu cel mai mare numar de fieste ce au loc pe durata unui an. Uneori ma intreb cand mai au timp oamenii aia sa si munceasca! Fiesta asta, Bou a la mar, se desfasoara doar la malul marii, in Comunitatea Valenciana, in lunile Iunie, Iulie, August, la date diferite, in functie de oras. Spre deosebire de Corida, taurii nu sunt sacrificati, cele mai multe accidente le suporta protagonistii din specia Homo Sapiens, bine, majoritatea sunt mai evoluati, inaltati din subspecia Homo Marihuanas.






Actiunea se desfasoara intr-o incinta cu tribuna pe 3 laturi si cu deschidere pe latura dinspre mare, de obicei pe cheiul portului local. Scopul - incercarea de a provoca taurul/vaca sa se arunce dupa tine in mare, realizare ptr. care primesti aplauzele si admiratia publicului precum si eventuale ingrijiri medicale daca nu reusesti sa te propulsezi cat mai departe in larg:




Cand se aduna lumea in tribune si viitori donatori de organe sunt in mijlocul incintei, organizatorii "scapa" un taur acolo iar cine nu e suficient de rapid ajunge sa zboare mai ceva ca Superman prin fata tribunelor:









  activitate urmarita cu interes si de sub tribune, printre barele de otel:






dar din pozitia asta ( de sub tribuna) te expui la cel putin 3 pericole:
1. sa devii involuntar fumator de marihuana;
2. sa ai parte de vanturile trase de cei care stau la jumate de metru deasupra capului tau:


3. sa se strecoare taurul printre gratii si sa actioneze ca un mixer/blender, amestecand femei cu barbati, copii cu batrani intr-un coctail tipator:




Mariti pozele si priviti fetele participantilor!!!

 Surpriza cea mai mare a fost cand am revazut o fosta frumusete locala, care participa la eveniment din tinerete, si pe care am observat-o ptr. prima oara in viltoarea actiunii prin 2008. Nimic anormal, mai sunt fete care intra in arena si sunt fugarite de tauri:






 Dar eu vorbesc despre acesta doamna:




 Care in 2008 arata cam asa:




 CU PICIORUL IN GHIPS!!!
Lumea vorbea in tribune ca fusese tavalita de un taur cu 3 zile mai inainte, dar a revenit in arena dupa o zi de pauza de refacere. Anul asta a stat excesiv de cuminte, m-am interesat iar de povestea ei si am aflat ca anul trecut a fost unul dramatic - coaste rupte si ambele picioare in ghips...
 Bine, asta nu a impiedicat-o sa se mai arunce de cateva ori prin fata taurului cu nelipsitul ei costum albastru si sapca rosie;


 Sa revenim la baieti:





 M-am delectat timp de o saptamana cu tot felul de situatii caraghioase:












  Iar la un moment dat am intrat si eu in arena, chiar daca aparatul ma cam incurca sa iau curbele din scurt ; am tras cateva cadre de aproape, dar poze cu mine in arena are Cristi, prietenul din Norvegia, si nu le-am primit inca de la el.




  Inchei cu zborul unui taur cu numele Paharita (Pasarica):


 Oleee!!!

Comentarii

  1. Extraordinare poze!
    Va invit sa ridicati o invitatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase fotografiile executate impecabil, dar cu siguranta nu ma rezum doar la fotografii individual ci apreciez povestea in care te poarta trecand prin toate. Toate la un loc au facut sa ma simt de parca as fi fost acolo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Cum e cu Autofocus-ul

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…