Treceți la conținutul principal

Bou a la mar Tradus inseamna Taur in mare. Epicentrul fenomenului - Denia, orasul inregistrat in cartea recordurilor cu cel mai mare numar de fieste ce au loc pe durata unui an. Uneori ma intreb cand mai au timp oamenii aia sa si munceasca! Fiesta asta, Bou a la mar, se desfasoara doar la malul marii, in Comunitatea Valenciana, in lunile Iunie, Iulie, August, la date diferite, in functie de oras. Spre deosebire de Corida, taurii nu sunt sacrificati, cele mai multe accidente le suporta protagonistii din specia Homo Sapiens, bine, majoritatea sunt mai evoluati, inaltati din subspecia Homo Marihuanas.


Actiunea se desfasoara intr-o incinta cu tribuna pe 3 laturi si cu deschidere pe latura dinspre mare, de obicei pe cheiul portului local. Scopul - incercarea de a provoca taurul/vaca sa se arunce dupa tine in mare, realizare ptr. care primesti aplauzele si admiratia publicului precum si eventuale ingrijiri medicale daca nu reusesti sa te propulsezi cat mai departe in larg:
Cand se aduna lumea in tribune si viitori donatori de organe sunt in mijlocul incintei, organizatorii "scapa" un taur acolo iar cine nu e suficient de rapid ajunge sa zboare mai ceva ca Superman prin fata tribunelor:

  activitate urmarita cu interes si de sub tribune, printre barele de otel:


dar din pozitia asta ( de sub tribuna) te expui la cel putin 3 pericole:
1. sa devii involuntar fumator de marihuana;
2. sa ai parte de vanturile trase de cei care stau la jumate de metru deasupra capului tau:


3. sa se strecoare taurul printre gratii si sa actioneze ca un mixer/blender, amestecand femei cu barbati, copii cu batrani intr-un coctail tipator:
Mariti pozele si priviti fetele participantilor!!!

 Surpriza cea mai mare a fost cand am revazut o fosta frumusete locala, care participa la eveniment din tinerete, si pe care am observat-o ptr. prima oara in viltoarea actiunii prin 2008. Nimic anormal, mai sunt fete care intra in arena si sunt fugarite de tauri:


 Dar eu vorbesc despre acesta doamna:
 Care in 2008 arata cam asa:
 CU PICIORUL IN GHIPS!!!
Lumea vorbea in tribune ca fusese tavalita de un taur cu 3 zile mai inainte, dar a revenit in arena dupa o zi de pauza de refacere. Anul asta a stat excesiv de cuminte, m-am interesat iar de povestea ei si am aflat ca anul trecut a fost unul dramatic - coaste rupte si ambele picioare in ghips...
 Bine, asta nu a impiedicat-o sa se mai arunce de cateva ori prin fata taurului cu nelipsitul ei costum albastru si sapca rosie;


 Sa revenim la baieti:

 M-am delectat timp de o saptamana cu tot felul de situatii caraghioase:
  Iar la un moment dat am intrat si eu in arena, chiar daca aparatul ma cam incurca sa iau curbele din scurt ; am tras cateva cadre de aproape, dar poze cu mine in arena are Cristi, prietenul din Norvegia, si nu le-am primit inca de la el.
  Inchei cu zborul unui taur cu numele Paharita (Pasarica):


 Oleee!!!

Comentarii

  1. Extraordinare poze!
    Va invit sa ridicati o invitatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase fotografiile executate impecabil, dar cu siguranta nu ma rezum doar la fotografii individual ci apreciez povestea in care te poarta trecand prin toate. Toate la un loc au facut sa ma simt de parca as fi fost acolo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…