Treceți la conținutul principal

Portret la Cetatea Carului


Doar ce m-am intors de la Workshop si intrebarile au inceput sa curga, si cum eu stapanesc mai greu cuvintele am sa ma folosesc de imagini, atatea cate sunt. Locul este de nedescris in cuvinte, pensiunea Cetatea Carului fiind amplasata intr-un loc strategic inca de pe vremea Dacilor, care aveau aici un punct de veghe. Astfel ai vedere spre Muntii Bucegi daca esti cazat in camerele fara sot (pe dreapta) si Muntii Piatra Craiului daca esti cazat la cele cu sot (pe stanga). Cam asta poti fotografia direct din camere:

 Vineri am facut cunostinta cu cei veniti si am stabilit planul de bataie ptr a doua zi, am mai alocat cateva ore de discutii privitor la setarile aparatelor, de ce alegem una de ce alegem alta.
 A doua zi dimineata am inceput sa fotografiem pe o vreme cetoasa, umeda:
Apoi a urmat o pauza,


masa si inca o mica pauza:si am iesit iar la pozat:si am pozat,am pozat,

Pana a venit seara si ne-au rapit OZN-urile:

Dar am evadat si am inceput sa procesam imaginile pana la 1 noaptea:
 Iar dupa selectiea fotografiilor mi-am dat seama ca avem recolta bogata.
Am sa postez rezultatele catorva dintre ei, de la restul urmand sa primesc fotografiile zilele astea.

 Obreja Tina Genovia:Anca Tanase:

Sebastian Bleoju:


Virgil:

Am trecut rapid prin toate si nu am putut departaja usor un castigator, astfel am hotarat ca la iesirea din Dobrogea (6-7-8 Octombrie) sa-i invit gratuit pe toti participantii la Workshop-ul de la Cetatea Carului. Sa le arat Dobrogea mea, sa facem portrete la cetatea Enisala si pe la Pietrele Mariei de langa Greci.


 Cand sa plecam de la Ceatatea Carului s-a lasat cu bataie, dupa ce initial am pozat civilizat, in grup compact. A fost de la scule, toti vroiau teleul mare:

Am invins pana la urma

asta pana m-a lucrat Geanina. Evident, pe la spate!


Urmeaza Revansa din Dobrogea! Asta daca fac rost de Braga! Cica ajuta la vindecarea ranilor.

Comentarii

 1. Cu asa prezenţe feminine (ce estompeaza mareţiile montane :)), cu un usor aer retro flower-power, era imposibil ca uorkşopu' să nu iasă altfel decât perfect! Sper că spiritul anilor 60-70 a fost cu voi:)!

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt invidios pe și încăntat de talentul vostru !

  RăspundețiȘtergere
 3. Cornea Raducu Sabin29 septembrie 2011, 21:07

  Ce mult ma bucur ca se va repeta. Cine zicea ca "o minune nu se repeta de doua ori, sau ca nu tine prea mult"? Iata si exceptia!

  RăspundețiȘtergere
 4. incercand sa imi platesc o datorie, am luat tot blogul la puricat. da, nu imi scapase nimic, dar mi-a placut sa rasfoiesc toate paginile, sa retraiesc acele clipe cand am descoperit blogul, cand am citit prima data una articol de aici sau emotia asteptarii unui nou post. m-am simtit ca atunci cand revad un film bun.
  multumesc mircea

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Note: All photos presented in the following review have been shoot in RAW format and were converted to TIFF/JPEG using PhaseOne - Capture 1 software. Because my default settings are all on Neutral and therefore both the colors and the contrast will be a bit faded compared to what our eyes will perceive, I had to edit the photos to add some contrast and saturation to be able to reflect the real colors. This was not the case for all photos that are presented below, as for some of them I did not had to adjust anything once the RAW was converted to TIFF/JPEG. Whoever has any issues with this can consider it it’s own problem. I will add as part of an archive full size photos as well as the RAW files, thus making everyone happy. By the way: reading this review is not a mandatory thing!
I shall start writing this review, by trying to express the feelings that I’ve had the moment when I have decided to challenge my fate by renouncing the honorary title of Nikon Ambassador, only to throw myse…

Review Olympus OM D E-M 1 MkII. Sau cum să câștigi atunci când toți cred că ai pierdut....

Toate fotografiile din acest review au fost trase în format ORF și convertite în Tiff/Jpeg cu programul PhaseOne - Capture1.  Deoarece trag doar Neutral iar culorile și contrastul în acest caz sunt mai șterse decât ce vedem în realitate am prelucrat fotografiile la nivel de contrast și saturație. Sunt și multe cadre la care nu am fost nevoit să intervin absolut deloc după conversie. Cine are o problemă cu acest aspect să fie sănătos. Voi posta o arhivă cu cadre la rezoluție maximă precum și fișierele ORF, așa încât să fie toată lumea mulțumită.    Citirea acestui material NU ESTE OBLIGATORIE.

  Voi scrie acest material încercând să exprim senzațiile prin care am trecut din momentul în care am hotărât să provoc soarta, renunțând la titlul de Ambasador Nikon în Romania, ptr. a mă arunca cu capul înainte într-o mare învolburată și plină de necunoscute. Cu numai câteva luni în urmă dovedeam ignoranță, râzând de sistemele mirorless, indiferent de cine le produce. Ce-i drept, eram atras de…

Despre editare, ptr puriști, hartiști și tot felul de triști.

Mai fac greșeala și postez din când în când cadre dificile, activând imediat câte un odihnit ce nu a ieșit probabil la fotografiat atât de des, sau pe distanțe suficient de mari de fotoliul din care emite un devastator - "PRELUCRATĂ! Putem vedea una needitată?"

La un moment dat, o domnișoară de la arte a comentat și ea, sugerând că de fapt eu sunt bun la editare, prelucrând pozulicile mediocre până la nivel comercial de wow. Domnișoara mea dragă, de ce nu ieși dumneata ziua din casă până nu te dai cu fond de ten, rimel și ruj? Ți-e rușine cu tine Raw? Ziceți că nu e corect ce fac? Vă permiteți voi pare să fiți corecți până la extrem? Hai să vă văd!

  Hai să vedem cum este și cu editatul/prelucratul acesta în fotografie. Am să expun poziția mea vis a vis de subiect. Consider că fotograful nostru nu alterează fotografia atât timp cât nu adaugă informație (elemente de imagine) care nu se regăsea în scena fotografiată. Senzorii aparatelor foto digitale au un comportament lin…